Είναι οριστικό: Ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

Η απόφαση ελήφθη μετά την ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες-Πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά, πότε θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους

«Πράσινο φως» στο άνοιγμα των δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών, αλλά και στις εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων έδωσε η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 24 Μαΐου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η επαναλειτουργίας τους θα γίνει τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ενώ περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους θα δοθούν τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε αυτήν θα μετάσχει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι οποίοι θα μιλήσουν για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Στέλιος Πέτσας αναφέρει:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

  • οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία)
  • οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων
  • οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί

Στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

*Πηγή: protothema.gr