Υπουργείο Παιδείας: Μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία και πριν από την 1η Σεπτεμβρίου

Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα-«Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Στην ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων, αλλά και παιδικών σταθμών την 1η Ιουνίου αναφέρθηκε εκτενώς η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (διαβάστε εδώ λεπτομέρειες).

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι η εμπειρία από Γυμνάσια και Λύκεια είναι πολύ αισιόδοξη, καθώς «τα μέτρα τηρήθηκαν υποδειγματικά», τονίζοντας ότι έχει συνυπολογιστεί κατά τον κυβερνητικό σχεδιασμό ότι ένα παιδί του Δημοτικού συμπεριφέρεται διαφορετικά από ένα παιδί Γυμνασίου ή Λυκείου.

«Τα παιδιά είναι ήδη έξω, στις γειτονιές. Είναι πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο. Δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να μάθουν πώς θα τροποποιηθεί κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους για να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους άλλους», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Αναφορικά, δε, με την έναρξη της επόμενης χρονιάς, η κ. Κεραμέως είπε ότι «υπάρχει σχεδιασμός για νωρίτερη εκκίνηση από την 1η Σεπτεμβρίου. Θα τα δούμε όλα αυτά. Όλα έχουν έρθει πιο μπροστά».

*Πηγή: cnn.gr