Καβάλα: Ανάσταση και «Χριστός Ανέστη» τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 [φωτογραφία]

Αρκετός κόσμος εντός και εκτός Ναών έλαβε το Άγιο Φως και έψαλε το «Χριστός Ανέστη», τηρουμένων των αποστάσεων και των μέτρων λόγω κορονοϊού

Το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου 2020 τελέστηκε η Ανάσταση στις εκκλησίες καθώς, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι πιστοί δεν είχαν τη δυνατότητα το Πάσχα να προσέλθουν στους Ναούς με τη λαμπάδα τους, να πάρουν το Άγιο Φως και να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».

Σύμφωνα, άλλωστε και με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου: «Τό βράδυ της Τρίτης 26ης Μαΐου 2020 καί ὥραν 11ην μ.μ. θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τοῦ Μεσονυκτικοῦ ὅπως γίνεται τό βράδυ τοῦ Μεγάλου Σαββάτου. Στίς 11:45 θά γίνει ἡ μετάδοσις τοῦ Ἁγίου Φωτός καί στίς 12:00 θά τελεσθεῖ ἡ Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως μέ πανηγυρική κωδωνοκρουσία καί ἐν συνεχεία ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τοῦ Πάσχα».

Στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, τελέστηκε η Εσπερινή Δοξολογία, από τις 21:00 ως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία τελέστηκε και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, παρουσία αρκετού κόσμου εντός και εκτός Ναού και τηρουμένων των απαραίτητων αποστάσεων και μέτρων, όπως επιτάσσεται ελέω κορονοϊού.

Η Θεία Λειτουργία του Πάσχα τελέστηκε και σε άλλους Ιερούς Ναούς και Μοναστήρια του Νομού Καβάλας, ωστόσο το κλίμα δε θύμιζε την κατάνυξη η οποία χαρακτηρίζει το Πάσχα.