Έφυγε η «ψυχή» της Στέγης Ζωή Βυζοβίτη

Τίτλοι τέλους στην «ταινία ζωής» ενός ανθρώπου που είχε συνδέσει το όνομά του με τις Τέχνες και τα Γράμματα της Καβάλας

Πέθανε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020 η πολιτικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας και επί χρόνια επικεφαλής της Κινηματογραφικής Λέσχης του ΣΦΓΤ Ζωή Βυζοβίτη.

Η εκλιπούσα είχε «συνδέσει» το όνομά της με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και επί σειρά ετών ήταν υπεύθυνη λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου της Καβάλας «Ζέφυρος».

Η Ζωή Βυζοβίτη προ ημερών είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και αρχικά νοσηλεύτηκε επί μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Τελικά, κατέληξε σε Κλινική Αποθεραπείας στη Θεσσαλονίκη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 στις 12:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου στον Άγιο Ιωάννη της Καβάλας. Μετά την κηδεία θα προσφερθεί καφές στην ταβέρνα Μιχάλης.




Σε ανακοίνωσή του ο ΣΦΓΤ σημειώνει τα εξής:

«Μια σημαντική προσωπικότητα των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλης μας από σήμερα βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων. Η Ζωή Βυζοβίτη ισόβιο σχεδόν μέλος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η προσφορά της στη Στέγη ανεκτίμητη. Η ίδια έφυγε αλλά άφησε πίσω της πολλά να τη θυμίζουν. Ο κινηματογράφος Ζέφυρος θα μας φανεί άδειος φέτος χωρίς την παρουσία της. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Καλό ταξίδι, Ζωή».