Δημήτρης Εμμανουηλίδης: «Όλα εκεί στον “Ζέφυρο” θα σε θυμίζουν, Ζωή…»

Το συγκινητικό «ξόδι» του τ. βουλευτή Καβάλας στη Ζωή Βυζοβίτη

Το πρωί της Πέμπτης 28 Μαΐου 2020 έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της πολιτικού μηχανικού, πρώην προέδρου του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας και επί χρόνια επικεφαλής της Κινηματογραφικής Λέσχης του ΣΦΓΤ Ζωής Βυζοβίτη [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Για τη Ζωή του «Ζέφυρου», τη Ζωή της Στέγης και του Πολιτισμού έγραψε λίγα λόγια στο facebook ο τ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, αποτυπώνοντας το δικό του συγκινητικό «αντίο» στη Ζωή Βυζοβίτη.

Αποχαιρετισμός στη Ζωή Βυζοβίτη

«Ο Ζέφυρος κατά τη μυθολογία ήταν η προσωποποίηση του δυτικού ανέμου. Άνεμος απαλός που έδινε δροσιά στα Ηλύσια Πεδία, στον παραδείσιο τόπο, όπου επικρατούσε αιώνια άνοιξη και οι πηγές της Λήθης ανάβλυζαν νέκταρ που έκανε τους νεκρούς να λησμονούν όλα τα γήινα δάκρυα και τις κακουχίες.

Εκεί ταξίδεψε για πάντα η δικιά μας Ζωή. Η Ζωή του “Ζέφυρου”, της Στέγης, του Πολιτισμού. Θα μας λείψει η ζεστασιά της φιλοξενίας της, καθώς σε υποδεχόταν και σε κατευόδωνε πάντα με την αγωνία της ευγενικής οικοδέσποινας. Θα μας λείψει το αστείρευτο μέλημά της για τα κοινά. Κυρίως για τη διακονία της στην Τέχνη και στον Πολιτισμό.

Ζωή, ευγνώμονες για όσα μας πρόσφερες. Όλα εκεί στον “Ζέφυρο” θα σε θυμίζουν.

Καλό παράδεισο, καλή μας».