Όταν οι Τρύπες «τραγουδούν» για την Καβάλα και τη συνοικία της Παναγίας [βίντεο]

H πρώτη από τις 8 ταινίες μικρού μήκους-αφηγηματικές ιστορίες τις οποίες ετοιμάζει ο Γρηγόρης Αγγελίδης για την πόλη της Καβάλας και την ανάδειξη της ομορφιάς της, ξεκινώντας με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο: Με μια «Γιορτή»

«Μπορεί μια πανδημία να έκλεισε τους ανθρώπους στα σπίτια τους, αλλά η Γη δε σταμάτησε να γυρνάει ακόμη και χωρίς αυτούς επάνω. Οι περισσότεροι βγήκαμε αλώβητοι…».

Με αυτήν τη «ρήτρα» ο Γρηγόρης Αγγελίδης «επιστρατεύει» στίχους από ελληνικά ροκ και έντεχνα τραγούδια και μαζί με μια παλιά κάμερα αποτυπώνει την ομορφιά της Καβάλας μετά το πέρας του εγκλεισμού και της «καραντίνας» με τη μορφή ταινιών μικρού μήκους.

Ήδη δομήθηκε η πρώτη από τις 8 ταινίες-μουσικές αφηγηματικές ιστορίες με «χαλί» το συγκρότημα Τρύπες και το τραγούδι «Γιορτή». Γιατί η ζωή είναι μια γιορτή και από κάποιους εκτιμήθηκε περισσότερο μετά από τον εγκλεισμό και από κάποιους άλλους υποτιμήθηκε σε βαθμό «αχαριστίας»

Και ο Γρηγόρης έρχεται να αναδείξει αυτόν τον προβληματισμό με… vintage διάθεση και «πάντρεμα» διαθέσιμων, αλλά πολλές φορές υποτιμημένων υλικών: Της μουσικής που αγαπήσαμε και της Καβάλας που δεν ανακαλύψαμε

Info

Τίτλος έργου: Γιορτή
Έτος: 2020
Διάρκεια: 4′
Μέσο: Video
Γλώσσα: Ελληνικά
Μουσική: Τρύπες

Δείτε στο βίντεο τις Τρύπες να «τραγουδούν» για την Καβάλα