Ναυτεργάτες Καβάλας: Ζητάμε την άμεση επαναλειτουργία της γραμμής Πρίνου-Καβάλας

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Νομού Καβάλας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Καβάλα και την Κεραμωτή για την κάλυψη των αναγκών τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών της Θάσου

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Νομού Καβάλας ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία της γραμμής Πρίνου-Καβάλας και την αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Θάσου-Κεραμωτής.

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Νομού Καβάλας

Έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από τότε που πραγματοποιήθηκε η αναστολή δρομολογίων των τοπικών γραμμών Θάσου-Κεραμωτής και Πρίνου-Καβάλας. Σαν αναγκαίο κακό το δεχτήκαμε όλοι οι ναυτεργάτες, το υποστηρίξαμε και συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας όλου του νησιού της Θάσου.

Προστατέψαμε το νησί, παρακινήσαμε τις αρχές και όλους τους φορείς για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή όλων των μέτρων και έως σήμερα περισσότεροι από το 70% των ναυτεργατών είναι άνεργοι και σε αναστολή εργασίας. Ακόμα και το πολυσυζητημένο επίδομα των 800 Ευρώ δόθηκε σε μας τις τελευταίες μέρες του Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες των κατοίκων του μεγαλύτερου μέρους του νησιού, που για τις μετακινήσεις του προς την Καβάλα, πρέπει να διαθέτουν πολύ χρόνο, αρκετά χρήματα και μεγάλες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις.

Σημαντικές επισκέψεις προς διάφορες υπηρεσίες ακόμα και γιατρούς έχουν μείνει πίσω το προηγούμενο διάστημα λόγω των περιορισμών του κορονοϊού, αλλά και τώρα δεν πραγματοποιούνται παρά την αποκατάσταση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών, γιατί δεν έχει αποκατασταθεί η σύνδεση του Πρίνου με την Καβάλα.

Ακόμα και το Κέντρο Υγείας Πρίνου δυσκολεύεται στη λειτουργία του γιατί είναι απομακρυσμένο από το κεντρικό νοσοκομείο του νομού που βρίσκεται στην Καβάλα, ακριβώς απέναντι από το Πρίνο, αλλά σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων για τα ασθενοφόρα που πρέπει να μεταβούν στον Λιμένα, στην Κεραμωτή και από κει στη Καβάλα.

Τα ίδια προβλήματα έχουν και οι χρόνιοι ασθενείς και οι ευπαθείς ομάδες, καθώς και μαθητές και σπουδαστές  που δύσκολα μετακινούνται από και προς  το νησί μας. Τους ίδιους δύσκολους και μακρούς δρόμους ακολουθούν και τα διάφορα προϊόντα που πρέπει να τροφοδοτήσουν το νότιο μέρους του νησιού.

Στη γραμμή της Θάσου-Κεραμωτής παρατηρούμε καθημερινά αύξηση επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων. Λόγω της βελτίωσης του καιρού και του ανοίγματος των συνόρων των γειτονικών χωρών η επιβατική κίνηση προσεγγίζει τα πλαίσια παλαιοτέρων ετών. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα πλοία μεταφέρουν τους μισούς επιβάτες (σαν μέτρο ασφαλείας για την μετάδοση του κορωναιού), τότε είναι επιτακτική ανάγκη:

  • Η άμεση επαναλειτουργία της γραμμής Πρίνου-Καβάλας
  • Η αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Θάσου-Κεραμωτής

Για την κάλυψη των αναγκών τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού και η καθημερινότητα όλων να επανέλθει σε ομαλά επίπεδα και να αποφύγουμε συνωστισμούς και συγχρωτισμό ατόμων στα πλοία και τα λιμάνια.