Καταγγελία «Αισώπου»: Μάζεψαν το πιο ήσυχο αδέσποτο της Καβάλας επειδή κάποιος ενοχλήθηκε από την παρουσία του

Το Φιλοζωικό Σωματείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καβάλας ενήργησε παράνομα μαζεύοντας το ζώο χωρίς τη δέουσα διαδικασία-Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από μέλη του Σωματείου

Για παράνομη περισυλλογή ενός αδέσποτου σκύλου στο κέντρο της Καβάλας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος», με τα μέλη του να καταγγέλλουν στην Αστυνομία ως παράνομη την πράξη του Δήμου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου, έγινε «χωρίς χαρτί από νοσοκομείο ή οτιδήποτε άλλο που ορίζει ο νόμος, βαφτίζοντάς το και αυτό επιθετικό, γιατί κάποιος απλά ενοχλείται από την παρουσία του».

Ο σκύλος βρίσκεται στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Καβάλας και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε υπάλληλος του Δήμου Καβάλας στα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου. Είναι γνωστός «θαμώνας» του κέντρου της πόλης και άκουγε στο όνομα Μικέλ. Είναι φιλήσυχος, κοινωνικός και εξοικειωμένος με την ανθρώπινη παρουσία, με το Σωματείο να επιβεβαιώνει ότι ουδέποτε επιτέθηκε σε άνθρωπο.

Σημειώνεται ότι οιοσδήποτε μπορεί να υποχρεώσει την αρμόδια δημοτική υπηρεσία να παρέμβει, αν καταγγείλει στον Δήμο ότι δέχτηκε επίθεση από αδέσποτο.

Η ανακοίνωση-καταγγελία του «Αισώπου»

Εικόνες ντροπής!
Σήμερα το πρωί η υπηρεσία του δήμου μάζεψε ΠΑΡΑΝΟΜΑ, χωρίς χαρτί από νοσοκομείο ή οτιδήποτε άλλο που ορίζει ο νόμος αυτό το ζώο, βαφτίζοντάς το και αυτό επιθετικό, γιατί κάποιος απλά ενοχλείται από την παρουσία του!!!

Μετά από ενημέρωση πήγαμε κατευθείαν στο κυνοκομείο και ζητήσαμε να μας δώσουν τι χαρτιά έχουν και φυσικά να μιλήσουμε με τους αρμόδιους! Οι αρμόδιοι είναι άφαντοι μέχρι τώρα και κανείς δεν σηκώνει τα τηλέφωνά του! Αναγκαστικά μιλήσαμε μόνο με υπαλλήλους της υπηρεσίας, που για ακόμη μια φορά μας δείχνουν επιδεικτικά πόσο έχουν μπερδέψει τον ρόλο τους στην υπηρεσία και λέγοντάς μας με θράσος ότι το ζώο δεν θα βγει από εκεί μέσα και θα μαζέψουν και τον Μάικ (παρέα του Μικέλ)!!! Όλα αυτά φυσικά χωρίς χαρτιά!!

Στη συνέχεια καλέσαμε την αστυνομία για να γίνει καταγραφή του συμβάντος και μετά κατεβήκαμε και εμείς στο τμήμα να καταθέσουμε και να γίνει καταγγελία!

Το ζώο δυστυχώς μέχρι και την Τρίτη θα μείνει εκεί μέσα, μέσα σε ένα κλουβί γιατί κάποιοι πλέον είναι ανεξέλεγκτοι και κάνουν απλά ό,τι τους αρέσει χωρίς να λογαριάζουν τίποτα! Ακολουθήσαμε όλη την νόμιμη διαδικασία, η καταγγελία έγινε και τώρα μένει να φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα!

Για ό,τι νεότερο θα βγει νέα ενημέρωση!