Κορονοϊός: Από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ το 183ο θύμα του ιού

Ηλικιωμένη γυναίκα κατέληξε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Στους 183 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιουνίου 2020 κατέληξε ακόμη μία ασθενής. Πρόκειται για μία γυναίκα, ηλικίας 79 ετών, η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων

Στο μεταξύ, ανησυχία έχει προκύψει μετά τα 97 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τα οποία ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ πατώντας εδώ).

Πρόκειται, ειδικότερα, για 30 κρούσματα, τα οποία εισήλθαν στη χώρα από το εξωτερικό, καθώς και για ακόμη 29 κρούσματα, τα οποία αφορούν την περιοχή της Ξάνθης. Τα υπόλοιπα είναι αδιευκρίνιστης προέλευσης.

Οι παραπάνω αριθμοί, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες φοβούνται τον κίνδυνο τοπικών εξάρσεων της COVID-19, όπως ακριβώς συνέβη στην περιφερειακή ενότητα της Ξάνθης.

Παράλληλα, προβληματισμός έχει εγερθεί και για το ζήτημα των «εισαγόμενων» κρουσμάτων, δηλαδή για άτομα, θετικά στον ιό, τα οποία έρχονται από το εξωτερικό.

Πηγή: cnn.gr