Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καβάλας: Το 2020 δεν είναι 2010. Δεν θα πληρώσουμε ξανά

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» για τη συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη

Στους δρόμους κατεβαίνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση-κάλεσμα ότι «η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ότι χωρίς εμάς η οικονομία δεν κινείται. Επιβεβαίωσε ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο και όχι τα αφεντικά».

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την Πέμπτη 11 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, για να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για τη ζωή που μας αξίζει.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη δύναμή μας με τους εργαζόμενους, με τα Ταξικά Σωματεία του Νομού μας για να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητά τους, που είναι ο συμβιβασμός με την ανεργία, τη φτώχια, τη ζωή με τα ελάχιστα.

Έχουμε ζήσει πολλά! Το 2020 δεν είναι 2010!

Η πείρα για το εργατικό κίνημα είναι πλούσια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση και τα κόμματά τους, γι’ αυτό ζητάνε “ομοψυχία”, διαλαλούν πως τάχα είμαστε στην ίδια όχθη, για να υποταχθούμε στους δικούς τους στόχους, στη δική τους αντιλαϊκή πολιτική. Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε ότι χωρίς εμάς η οικονομία δεν κινείται. Επιβεβαίωσε ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο και όχι τα αφεντικά.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στον συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση.

Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο!
Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά!