Δήμος Καβάλας: Επιστροφή στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας

Στη λύση της επαναλειτουργίας του χώρου για τους καλοκαιρινούς μήνες προχωράει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τους Ναυταθλητικούς Ομίλους – Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του προγράμματος Leader Αλιείας

Την απόφαση του Δήμου Καβάλας να επαναλειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο στην παραλία της πόλης, έκανε γνωστή ο Θόδωρος Μουριάδης μιλώντας τη «ΝΕ». Ο Δήμαρχος Καβάλας τόνισε ανάμεσα στα άλλα η λύση της επιστροφής στην… πρότερη κατάσταση, κρίθηκε ως η καλύτερη δυνατή για να σβήσει επιτέλους μετά από πολλά χρόνια απραξίας αυτή η «γρατζουνιά» σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Ήδη ο Δήμος βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης με το έργο να εντάσσεται σε αφορά την χρηματοδότηση του στο Leader Αλιείας.

Θόδωρος Μουριάδης: «Θέλουμε οριστική λύση για το κολυμβητήριο»

Αρχικά ο κ. Μουριάδης σχολίασε την προσπάθεια του Δήμου να «σφραγίσει» το χώρο, ύστερα από το θόρυβο που προκλήθηκε από τον τραυματισμό ενός νεαρού στο κεφάλι, λέγοντας ότι «θα πρέπει να πω ότι να το προσπαθήσουμε να «σφραγίσουμε» το ανοιχτό κολυμβητήριο, για να μην μπορεί κανέναν να μπαίνει μέσα σ’ αυτό είναι ημίμετρο, μιας θα ακόμα και έτσι θα μπορούν κάποιοι να μπαίνουν μέσα».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο στόχος είναι το ανοιχτό κολυμβητήριο να λειτουργεί μόνο τη θερινή περίοδο. «Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε μια οριστική λύση. Έτσι λοιπόν έχουμε μπροστά μας μια μελέτη, που σχεδόν ολοκληρώνεται, για την επαναλειτουργία του χώρου ως ανοιχτό κολυμβητήριο. Να μπορεί δηλαδή να λειτουργεί από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Έτσι οι κολυμβητικοί όμιλοι θα μπορούν το καλοκαίρι, οπότε και κλείνει το κλειστό κολυμβητήριο, να προπονούνται και παράλληλα να εξυπηρετείται το κοινό αλλά ενδεχομένως και οι πελάτες των ξενοδοχείων. Προβλέπεται επίσης και η λειτουργία ενός μικρού αναψυκτηρίου και γενικότερα θα γίνει προσπάθεια η περιοχή να αποκτήσει ζωή, γιατί έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή πάντα θα έχουμε μια… «γρατζουνιά» μέσα στην πόλη» τόνισε.

Δε θα θερμαίνεται το νερό της πισίνας

Οι προθέσεις του Δήμου είναι σε γνώση των Ναυταθλητικών σωματείων της Καβάλας, με τους οποίους μάλιστα θα υπάρχει συνεργασία για τη λειτουργία του. «Ο Δήμος δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Έχει έρθει όμως σε επαφή με τους Ομίλους που ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν αυτοί το χώρο», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος.

Σε ότι αφορά την οικονομική παράμετρο του εγχειρήματος ο Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι «η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω του προγράμματος Leader Αλιείας και γι’ αυτό αυτή τη στιγμή «τρέχουμε» την σχετική μελέτη για να ολοκληρωθεί σύντομα, μιας και αναμένεται να ανοίξει πολύ γρήγορα η σχετική πρόσκληση προκειμένου να το εντάξουμε». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «ο στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα κολυμβητήριο που θα λειτουργεί και τον χειμώνα, οπότε δεν θα θερμαίνεται το νερό και άρα το κόστος της λειτουργίας αλλά και της συντήρησης θα είναι πολύ μικρότερο»

Το κρίσιμο σημείο

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Καβάλας αναφέρθηκε σ’ ένα κρίσιμο σημείο που έπαιξε ρόλο στην τελική απόφαση για «επιστροφή» του ανοιχτού κολυμβητηρίου λέγοντας ότι «είναι γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν διάφορες προτάσεις και ιδέες για την αξιοποίηση του χώρου, που δεν «προχώρησαν». Ο συγκεκριμένος χώρος όμως έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καβάλας για τη λειτουργία κολυμβητηρίου. Από τη στιγμή που δεν θα λειτουργούσε ως τέτοιο, θα χάναμε τα όποια «προνόμια» μας έδινε αυτή η παραχώρηση και άρα θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να αξιοποιηθεί με κάποιο άλλο τρόπο».