Προβλήματα διαρκείας με το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ στη Νέα Πέραμο Καβάλας

Η καταγγελία και οι οχλήσεις του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκη Ζουμπλιού στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στην Cosmote και τα προβλήματα σε κατοίκους και επαγγελματίες

Προβλήματα διαρκείας με το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας και το ίντερνετ της εταιρίας Cosmote αντιμετωπίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα περιοχές της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα. Τα προβλήματα με τις διακοπές των τηλεφωνικών γραμμών και του ίντερνετ έχουν δημιουργήσει με τη σειρά τους και πάρα πολλά προβλήματα στην επικοινωνία των κατοίκων, στις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και στους ίδιους τους επαγγελματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν μηχανήματα POS.

Όπως αναφέρει στο KAVALA POST και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, τα προβλήματα με τις πολυήμερες αποσυνδέσεις και διακοπές των τηλεφωνικών γραμμών και του ίντερνετ του δικτύου Cosmote ξεκίνησαν από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν νέες γραμμές και κέντρα οπτικών ινών.

Ο ίδιος έκανε καταγγελίες στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ως πελάτης της εταιρίας, αλλά και εκπροσωπώντας τους κατοίκους οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, με την Cosmote να του απαντάει ότι υπάρχει πρόβλημα στην τροφοδοσία του εξοπλισμού (DSLAM). Όμως αυτό το πρόβλημα, όπως αναφέρει και ο ίδιος, «υπάρχει από τον Νοέμβριο του 2019 χωρίς μέχρι και σήμερα να έχει υπάρξει λύση.Μάλιστα όταν με καλούν για νέες προσφορές για πακέτα τηλεφωνίας, μού αναφέρουν ότι αν πληρώσω παραπάνω και μπω στο δίκτυο fiber θα λυθούν τα προβλήματά μας. Δηλαδή έμμεσα μας λένε ότι η λύση είναι να πληρώσουμε παραπάνω για να έχουμε υπηρεσίες για τις οποίες σήμερα πληρώνουμε και δεν έχουμε».

«Τα προβλήματα με τις συχνές διακοπές επηρεάζουν αρνητικά και τους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς οι πελάτες είτε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είτε σε τουριστικά καταλύματα χρησιμοποιούν το ίντερνετ και θεωρείτε πλέον μια δεδομένη υπηρεσία. Αντίστοιχα οι επαγγελματίες του τουρισμού εξαιτίας των συνεχών βλαβών δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες συναλλαγές είτε σε πληρωμές μέσω POS είτε για τις διαδικασίες όσον αφορά κρατήσεις για τουριστικά καταλύματα κτλ. Πρέπει άμεσα να λυθούν τα προβλήματα, καθώς ήδη έχουμε την επανεκκίνηση του τουρισμού, ήδη οι πρώτοι επισκέπτες έφθασαν στην περιοχή μας και το πρόβλημα με το δίκτυο σταθερής και ίντερνετ παραμένει», δηλώνει ο κ. Ζουμπλιός.