Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Προσοχή στους «μαϊμού» γιατρούς

Συστάσεις του ΙΣΚ σε όλους τους Καβαλιώτες «να μην εμπιστεύονται επιτήδειους που απαιτούν υψηλές αμοιβές για θεραπείες με άγνωστα φάρμακα»

Μία απίστευτη υπόθεση με την επικίνδυνη δραστηριότητα ενός απατεώνα που προσποιείτο τον γιατρό και στην πραγματικότητα σκορπούσε τον θάνατο σε άτομα που έπασχαν από βαριές ασθένειες, με “μαντζούνια” που είχαν αποστάγματα κάνναβης, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής και μπήκες τέλος στη δράση του αυτού του επικίνδυνου και αδίστακτου κακοποιού.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 17 Ιουνίου 2020 σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 47χρονος Έλληνας, με ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα τουλάχιστον 13 μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος-νευροχειρούργος-φυσιοπαθητικός.

Με αφορμή, προφανώς, την «ιστορία» αυτή που μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ευθύνεται για τον θάνατο δύο ανηλίκων και ενός ανηλίκου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι υποχρέωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας να επιστήσει την προσοχή στους συμπολίτες μας να μην εμπιστεύονται επιτήδειους που υποδύονται τον Ιατρό και απαιτούν υψηλές αμοιβές για θεραπείες με άγνωστα φάρμακα που ενίοτε χορηγούνται και με ενδαρθρικές ενέσεις.

Συστήνουμε τη διερεύνηση της ιατρικής ταυτότητας:

  • Eίτε μέσω της σελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας www.iskavalas.gr, όπου είναι καταχωρημένα τα ονόματα των Ιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου.
  • Είτε παρατηρώντας τα διακριτικά στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, Α.Μ. Συλλόγου, αριθμός άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος) που αναφέρονται στις πινακίδες που είναι αναρτημένα στις εξώπορτες των ιατρείων.
  • Eίτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη γραμματέα του Συλλόγου στο τηλ. 2510223172.