Δήμος Παγγαίου: Καταγγελία στον Εισαγγελέα για τις πακτωμένες κατασκευές στις παραλίες

Ο επικεφαλής της παράταξης «Σωστή Επιλογή» ζητάει για δεύτερη φορά την παρέμβαση του για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να προστατευτεί η δημόσια υγεία

Το πρόβλημα των πακτωμένων κατασκευών σε πολλές και δημοφιλείς παραλίες του Δήμου Παγγαίου προκάλεσε την παρέμβαση του επικεφαλής του συνδυασμού «Σωστή Επιλογή» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παγγαίου. Ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης για δεύτερη φορά κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας ζητώντας την παρέμβαση του για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συνδυασμού «Σωστή Επιλογή»:

«Το πρόβλημα πλέον έχει καταντήσει κοινωνικό…»

«Αν και η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή» για τον Δήμο Παγγαίου, αλλά και ο επικεφαλής, Δημήτρης Μπαταλογιάννης ενημέρωσαν επανειλημμένα την Δημοτική Αρχή του Δήμου Παγγαίου, για το θέμα των πακτωμένων κατασκευών που ορισμένοι  ιδιώτες, έχουν γεμίσει τις παραλίες οικισμών του Δήμου Παγγαίου, μέχρι σήμερα πάρθηκαν αποσπασματικά ημίμετρα.

Η κατάσταση συνεχίζεται και φέτος. Μάλιστα το πρόβλημα έχει καταντήσει κοινωνικό και πλέον αφορά θέματα ασφαλείας των λουομένων τουριστών και επισκεπτών των παραλιών μας.

Για τον λόγο αυτό ο επικεφαλής της παράταξής μας, και της μείζονος αντιπολίτευσης, στο δημοτικό συμβούλιο, Δημήτρης Μπαταλογιάννης, κατέθεσε για δεύτερη φορά, έγγραφη Καταγγελία στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, στην οποία ζητά τις άμεσες ενέργειές του, για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Την καταγγελία ο κύριος Μπαταλογιάννης, έχει ήδη κοινοποιήσει προς τους: Δήμο Παγγαίου, Λιμεναρχείο Καβάλας, Α.Τ. Ελευθερούπολης.

Το κείμενο της καταγγελίας αναφέρει τα εξής:

«Σας καταγγέλλω για δεύτερη φορά ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Αφορά τις πακτωμένες κατασκευές (κιόσκια, ομπρέλες) ιδιωτών, σε πολλές παραλίες του Δήμου Παγγαίου.

Φέτος το πρόβλημα είναι πιο έντονο και επικίνδυνο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κοροναϊού COVID-19.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτω, κάποιες από τις παραλίες του Δήμου Παγγαίου έχουν κατακλειστεί από πακτωμένες κατασκευές ιδιωτών (τραπεζοκαθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, κιόσκια), που ασφαλίζονται με αλυσίδα και λουκέτο, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά η μία στην άλλη, παράνομα, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Εκτός από αυτό, κάποιοι ασυνείδητοι, καταλύουν τελείως αυθαίρετα την κοινόχρηστη χρήση της παραλίας, θεωρώντας την παραλία επέκταση της ιδιοκτησίας τους.

Ο Δήμος Παγγαίου θεωρείται τουριστικός προορισμός και αυτή η εικόνα αποτελεί δυσφήμιση για την περιοχή μας.

Πολλοί από τους κατοίκους και τους επισκέπτες διαμαρτύρονται και αναρωτιούνται αν υπάρχουν Νόμοι που προστατεύουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των παραλιών και την Δημόσια Υγεία, και αν ναι, πως εφαρμόζονται από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες.

Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας».