Νά ο λόγος που «κόπηκε» το ρεύμα σε μεγάλο μέρος της Καβάλας [φωτογραφίες]

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αναγκάστηκαν να «ξηλώσουν» μεγάλο μέρος της οδού Αβέρωφ για να επιδιορθώσουν τη ζημιά

Το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου 2020 πολλές συνοικίες της πόλης της Καβάλας «ξύπνησαν» χωρίς ρεύμα [διαβάστε περισσότερα εδώ] με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να επιδίδονται από την πρώτη στιγμή σε έναν «αγώνα» για διαπιστώσουν από πού ξεκινά το πρόβλημα.




Τελικά, ο λόγος της διακοπής εντοπίστηκε στην πλατεία Καπνεργάτη, επί της οδού Αβέρωφ, στη συμβολή της με τον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκεί, ένα υπόγειο καλώδιο ρεύματος «έσκασε» με αποτέλεσμα να «κοπεί» το ρεύμα σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Ο λόγος που το καλώδιο υπέστη αυτήν τη ζημιά είναι ότι υπερκείμενη σωλήνα ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ είχε διαρροή -ίσως και για χρόνια ολόκληρα!- με αποτέλεσμα οι σταγόνες που έπεφταν σιγά-σιγά να «κόψουν» τελικά το καλώδιο της παροχής του ρεύματος ακριβώς από κάτω!

Για την επιδιόρθωση της βλάβης και την αποκατάσταση του καλωδίου χρειάστηκε να «ξηλωθεί» το οδόστρωμα σε δύο διαφορετικά σημεία και να «κοπεί» η κυκλοφορία επί της Αβέρωφ από το σημείο της βλάβης μέχρι και την Ομόνοια, όπως και αρχικά να παρέμβει συνεργείο της ΔΕΥΑΚ για να «μονώσει» τη σωλήνα ύδρευσης που έσταζε, όπως και έγινε.