Ελευθέρια, 2020: Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία απέτισαν τιμές στον Πολιούχο Απόστολο Παύλο [φωτογραφίες-βίντεο]

Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Καβάλα: Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης - On Camera δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2020, ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου των Εθνών Παύλου στο πλαίσιο του εορτασμού της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης.




Στις 07:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναός Αποστόλου Παύλου η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντων των Σεβασμιώτατων Μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου και Ελευθερουπόλεως κ.κ. Στεφάνου και Χρυσοστόμου.

Λίγο μετά τις 11:00, στο Ηρώο της πόλης στον Δημοτικό Κήπο, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν οι βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης και Γιάννης Πασχαλίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜ-Θ Ανδρέας Καραγιώργης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέξης Πολίτης, Αρχέλαος Γρανάς, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων του παραρτήματος Καβάλας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος Δημήτρης Μπαντέκας κ.ά.

Με το πέρας της διαδικασίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες