Δήμος Παγγαίου: Η Αντιπολίτευση προτρέπει πολίτες ΑΜεΑ να προβούν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις!

Η Δημοτική Αρχή «δείχνει» τον Δημήτρη Μπαταλογιάννη ως υπεύθυνο για τις διαμαρτυρίες κατοίκων της Νέας Ηρακλίτσας κατά το «ξήλωμα» των πακτωμένων ομπρελών στην παραλία

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Παγγαίου Χρήστου Πριονίδη ότι ο Δήμος πρόκειται άμεσα να προχωρήσει σε «ξήλωμα» των πακτωμένων ομπρελών και άλλων κατασκευών που υπάρχουν στην παραλία της Νέας Ηρακλίτσας, μερίδα κατοίκων πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου 2020 παράσταση διαμαρτυρίας.

Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι κάποιοι από τους κατοίκους οι οποίοι έχουν προβεί σε εγκατάσταση τέτοιων «καλοκαιρινών κατασκευών» είναι Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που δεν έχουν «την πολυτέλεια να κουβαλάνε τον εξοπλισμό τους στη θάλασσα κάθε μέρα», οι κάτοικοι διεμήνυσαν στον κ. Πριονίδη ότι προτίθενται να πάνε ακόμα και στον Εισαγγελέα για να προασπίσουν το «δικαίωμά» τους.

Υπεύθυνο για τη στάση αυτή μερίδας κατοίκων της Νέας Ηρακλίτσας θεωρεί η Δημοτική Αρχή τον επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου Δημήτρη Μπαταλογιάννη, επικαλούμενη ανάρτησή του στο facebook.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου και την ανάρτηση του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου

«Είναι προφανές πως λόγω της άγνοιας που διακατέχει την μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, με ανάρτηση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ουσιαστικά προτρέπονται οι ΑΜεΑ συνάνθρωποί μας να προβούν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις, όπως η τοποθέτηση μόνιμων ομπρελών στις παραλίες, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται.

Άλλωστε για τέτοιου είδους παρέμβαση ΑΜεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους με την υπ’ αριθμ. 1560/2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας.

Γίνεται επίσης γνωστό πως εντός των ημερών ολοκληρώνεται η τοποθέτηση τεσσάρων ραμπών πρόσβασης ΑΜεΑ στις παραλίες της Νέας Ηρακλείτσας, της Νέας Περάμου, των Κατασκηνώσεων και της παραλίας Οφρυνίου, εγκαταστάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν α) διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜεΑ στη θάλασσα, η οποία περιλαμβάνει φωτοσυναγερμό, ντουζιέρα και πακέτο τηλεμετρίας, β) χημική τουαλέτα για ΑΜεΑ, γ) μη μόνιμο συναρμολογούμενο αποδυτήριο, δ) διάδρομο ξύλινο για ΑΜεΑ, ε) χώρο σκίασης, που αποτελείται από πέντε ξύλινες ομπρέλες σε ξύλινο δάπεδο για κάθε ράμπα, και στ) σήμανση.

Τέλος σημειώνεται πως η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου φροντίζει με υπευθυνότητα να στέκεται στο πλευρό των δημοτών και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ώστε να απολαμβάνουν όλοι ευκαιρίες και δυνατότητες στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους».

Η ανάρτηση Μπαταλογιάννη

«Εμ μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι. Για τα ΑΜΕΑ υπάρχει πρόβλεψη με την πινακίδα ΑΜΕΑ πάνω στην ομπρέλα να μην την πειράζει κανένας. Παράλληλα φέτος, επιτέλους θα τοποθετηθούν από τον Δήμο εγκαταστάσεις με ράμπες, ομπρέλες κτλ για τους ΑΜΕΑ, μια στην Ν. Ηρακλείτσα στο πάρκινγκ, δύο στην Ν. Περαμο(μία στο Τελωνείο και μία στην κάτω κατασκήνωση) και μία στην παραλία Οφρινίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζήτησα να υπάρξει πρόβλεψη για όσο δυνατόν περισσότερες θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ. Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, οι μανάδες μας όπως και όλοι οι ηλικιωμένοι μόνιμοι κάτοικοι και Δημότες του Δήμου μας, κάθε μέρα κουβαλάνε την ομπρελίτσα τους την οποία την στήνουν για να κάνουν το μπάνιο τους και την περνούν φεύγοντας.

Το πρόβλημα είναι το ότι από την πλευρά των Διοικούντων του Δήμου Παγγαίου όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε αδιαφορία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός προχτές στη παραλία Οφρυνίου όπου παραθεριστές διαμαρτύρονταν διότι εδώ και 30 χρόνια δεν τους πείραξε κανένας και το θεωρούν κεκτημένο δικαίωμα η παραλία να είναι επέκταση της ιδιοκτησίας τους».