Χαρδαλιάς: 60 τεστ για κορονοϊό ημερησίως στο αεροδρόμιο της Καβάλας

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 οι πρώτοι επιβάτες στο «Μέγας Αλέξανδρος» από την Πολωνία και τη Γερμανία και θα έχουν ως τελικό προορισμό τόσο το νησί της Θάσου

HΕλλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα και προς την επίτευξη και διατήρηση αυτού του στόχου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία ταξιδιωτών και πολιτών από τον κορονοϊό, τόνισε από το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε περιφερειακά αεροδρόμια, που από την 1η Ιουλίου θα δέχονται πτήσεις εξωτερικού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρώτοι επιβάτες θα αφιχθούν στον αερολιμένα της Καβάλας την προσεχή Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020. Θα προέρχονται από την Πολωνία και τη Γερμανία και θα έχουν ως τελικό προορισμό τόσο το νησί της Θάσου όσο και ηπειρωτικές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι και στο αεροδρόμιο της Καβάλας θα γίνονται πλέον στοχευμένα 60 τεστ ημερησίως και ο αριθμός αυτός πιθανόν να αυξηθεί ανάλογα με τον αριθμό των πτήσεων και τον όγκο των επιβατών που θα έρχονται.

Την υγειονομική διαχείριση θα αναλάβει κλιμάκιο των Ένοπλων Δυνάμεων, ενώ όλα τα τεστ θα στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε 24 με 36 ώρες.

Αναφορικά με την υλοποίηση των δειγματοληπτικών τεστ σημείωσε πως με την άφιξη των επιβατών τόσο στο αεροδρόμιο της Καβάλας όσο και στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμιο, τα υγειονομικά κλιμάκια θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιους επιβάτες θα υποβάλουν σε τεστ, ανάλογα με τη φόρμα που υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει πριν από το ταξίδι τους, τον προορισμό από τον οποίο προέρχονται και ποιος είναι ο τελικός τους προορισμός.

Κάθε επιβάτης θα λαμβάνει έναν κωδικό και σύμφωνα με τις μετρήσεις που γίνονται και μέσα από συγκεκριμένα δεκάδες κριτήρια θα επιλέγονται οι επιβάτες εκείνοι, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ. Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, ο ταξιδιώτης υποχρεούται να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό στον χώρο όπου δήλωσε ως προορισμό. Όλοι οι υπόλοιπο επιβάτες θα συνεχίζουν κανονικά το ταξίδι για τον τελικό προορισμό τους.