Θάσος, κορονοϊός: «Καθαρό» το νησί μετά τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων

Σε ποιους έγιναν οι έλεγχοι από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ και η ευχάριστη είδηση με τον διορισμό μόνιμης ακτινολόγου στο Κέντρο Υγείας Πρίνου-Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τους ασθενείς του νησιού

Όλοι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι οι οποίοι διενεργήθηκαν στη Θάσο από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ ήταν αρνητικοί. Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Κέντρο Υγείας Πρίνου, παραθέτοντας, παράλληλα στοιχεία σχετικά με το ποιες ομάδες ανθρώπων ελέγχθηκαν.

Επίσης, ανήγγειλε μια ευχάριστη είδηση για τον υγειονομικό τομέα του νησιού, πληροφορώντας ότι διορίστηκε μόνιμη ακτινολόγος, ευχαριστώντας, παράλληλα όσους συντελούν στην αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών του.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Πρίνου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε ότι όλοι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν στη Θάσο από την κινητή μονάδα (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ απέβησαν αρνητικοί.
Δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν σε δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Θάσου, σε αστυνομικούς του τμήματος Λιμένα, σε εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στο νησί, σε υπαλλήλους της κατασκήνωσης «Γ.Πίτσας», σε εργάτες λατομείων και σε λιμενεργάτες Ferry Boat.

Όλα τα επίσημα αποτελέσματα περιστατικών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας ήταν αρνητικά.

Ελέγχθηκε επίσης με ορολογική μέθοδο όλο το υγειονομικό προσωπικό του Κ.Υ. ΠΡΙΝΟΥ για αντισώματα έναντι του Covid-19.

Είμαστε επίσης στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε ότι στο Κ. Υ. ΠΡΙΝΟΥ διορίστηκε μόνιμη Ακτινολόγος Ιατρός. Αυτό σημαίνει ότι οι ακτινογραφίες δεν χρειάζεται πλέον να αποστέλλονται για γνωμάτευση στο Νοσοκομείο Καβάλας, τα υπερηχογραφήματα θα εξυπηρετούνται ευκολότερα και γρηγορότερα, θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας υπερηχογραφημάτων θυρεοειδούς, μαστού και triplex αγγείων (καρωτίδων,αρτηριών-φλεβών κάτω άκρων κ.λ.π.).

Ευχαριστούμε τη Διοίκηση της 4ης Υ.ΠΕ. και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Κ. Υ. ΠΡΙΝΟΥ.