Διάκριση για τον «δικό μας» Δημήτρη Χατζημαλλή στο Athens Marathon International Film Festival 2020

Διπλή διάκριση για την Καβάλα: Ο Καβαλιώτης σκηνοθέτης διακρίθηκε για την ταινία «Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» στην οποία «εμπλέκεται» η Καβαλιώτικη εταιρία παραγωγής Gullwing Productions

Δυναμική ήταν η παρουσία της Καβάλας στο Athens Marathon International Film Festival 2020, το οποίο φέτος έγινε διαδικτυακά λόγω κορονοϊού, καθώς ο Καβαλιώτης σκηνοθέτης, Δημήτρης Χατζημαλλής απέσπασε τιμητική διάκριση για την κατηγορία «Καλύτερο Ντοκιμαντέρ» για την ταινία «Στα Φτερά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Η «εμπλοκή», πάντως, της Καβάλας δεν σταματάει εδώ, καθώς πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής της καβαλιώτικης εταιρίας Gullwing Productions του Γιώργου Κάσδαγλη. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ κατατέθηκαν συνολικά ταινίες από 327 σκηνοθέτες και παραγωγούς από τις οποίες επιλέχτηκαν 159 και προβλήθηκαν διαδικτυακά περίπου οι μισές από αυτές.

Ο Δημήτρης Χατζημαλλής γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου. Έχει σπουδάσει τηλεόραση και κινηματογράφο στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει συνεργαστεί με τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά με διεθνή δορυφορικά δίκτυα.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Καβάλας ως εικονολήπτης, μοντέρ και τηλεσκηνοθέτης, ενώ έχει εργαστεί για αρκετό καιρό και στη Θεσσαλονίκη. Το δημιουργικό του πνεύμα είναι ευδιάκριτο στις δουλειές του, στις οποίες χωρίς εξεζητημένες και υπερβολικές «παρεμβάσεις» πετυχαίνει ένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα, εξ ου και η διάκριση στο Athens Marathon International Film Festival 2020.