Άνοιξε τις πύλες του το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων Καβάλας

Έντονο το ενδιαφέρον από επισκέπτες-Ήδη ήρθαν οι πρώτοι, με το «καλημέρα» της λειτουργίας του Πηλοθεραπευτηρίου-Μέχρι πότε θα λειτουργούν οι εγκαταστάσεις και το έργο αναβάθμισης του χώρου

Άνοιξε τις πύλες του το Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων της Καβάλας την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020, μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, φιλοξενώντας, μάλιστα και τους πρώτες επισκέπτες.

«Η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κατάφερε να προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της τρέχουσας περιόδου και να υπερκεράσει με την επάρκεια των υπηρεσιακών της παραγόντων και την εμπειρία των στελεχών της όλα τα εμπόδια τα οποία προέκυψαν από τον κορονοϊό μέχρι και το άνοιγμα των εγκαταστάσεων. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε τη λουτρική περίοδο, δηλαδή να φτάσουμε μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, όμως θα εφαρμόσουμε προς το παρόν ένα πλάνο δίμηνης διάρκειας και ανάλογα με τις συνθήκες οι οποίες θα επικρατήσουν στο τέλος του καλοκαιριού θα επανεξετάσουμε το ενδεχόμενο επέκτασης του χρόνου λειτουργίας των υποδομών», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία δόθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2020 από τον χώρο του Πηλοθεραπευτηρίου, προσθέτοντας ότι ήδη το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι μεγάλο είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό.

Παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τους προκατόχους του, ήτοι τους πρώην δημάρχους Κωστή Σιμιτσή και Δήμητρα Τσανάκα όσο και τους πρώην προέδρους της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, τον Στέλιο Σχοινάκη και την Αναστασία Ιωσηφίδου, «διότι συνέβαλαν στην ένταξη του Πηλοθεραπευτηρίου σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισής του, ώστε να αυξηθεί η λουτρική περίοδος, ενώ εμείς θα υλοποιήσουμε αυτό το έργο», ανέφερε ο κ. Μουριάδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Τάκης Αγγελίδης, αναφέρθηκε στο εν λόγω έργο το οποίο είναι περίπου 3 εκ. ευρώ. «Φέτος, προτάσσοντας την ασφάλεια και προωθώντας την προστασία της δημόσιας υγείας, στο Πηλοθεραπευτήριο γίνεται εφαρμογή ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού, ενώ έχει εξασφαλιστεί η παρουσία ιατρικού προσωπικού στον χώρο», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον «ζήλο του προσωπικού, με σκοπό την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων και την παράλληλη εξασφάλιση στιγμών χαλάρωσης και ευεξίας».

«Η συνδρομή του Πηλοθεραπευτηρίου στην κοινωνία και στην οικονομία της περιοχής είναι πολύ μεγάλη. Όραμά μας είναι να συνδέσουμε αυτόν τον χώρο με άλλους, ιστορικής αξίας, όπως είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων ή το Ντικιλί Τας. Νιώθουμε ότι έχουμε πετρέλαιο στα 3 μέτρα και προσπαθούμε να το βγάλουμε», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Παπαδόπουλος. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι φέτος δε θα λειτουργήσει το χαμάμ, καθώς είναι πολύ μικρό, ελέω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών.

Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο διευθυντής της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Στράτος Μαρουλάς, ο οποίος στη συνέχεια ξενάγησε τους δημοσιογράφους στον χώρο του Πηλοθεραπευτηρίου.