Κορονοϊός: Ο χάρτης των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Στους «καθαρούς» Νομούς η Καβάλα [πίνακες]

Δείτε μέσα από διαγράμματα του ΕΟΔΥ την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 - Τα 799 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό

Την επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 παρουσίασε μέσω διαγραμμάτων ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, τα συνολικά κρούσματα της χώρας ανέρχονταν σε 3.486, εκ των οποίων το 54,8% αφορούσε άνδρες, ενώ 192 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου, με τη μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν να είναι τα 76 έτη.

Από το σύνολο των 3.486 κρουσμάτων, τα 799 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 51 εξ αυτών έχουν καταγραφεί την τελευταία βδομάδα στη διάρκεια της οποίας ξεκίνησε και η έλευση των πτήσεων από το εξωτερικό στο πλαίσιο της εκκίνησης του τουρισμού. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 47 έτη.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

«Καθαρός» ο νομός Καβάλας

Μέχρι στιγμής, ο νομός Καβάλας «μετράει» λιγότερα από τέσσερα (4) επιβεβαιωμένα κρούσματα, γεγονός που τον κατατάσσει, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στους «καθαρούς» από κορονοϊό νομούς της χώρας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την καλή «εικόνα» της περιοχής μας.

Συνολικά, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΕΟΔΥ, από την 1η Ιανουαρίου του 2020 μέχρι και τις 3 Ιουλίου έχουν ελεγχθεί 325351 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5570 ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 27416 (8.4%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ αυτών τα 54 (0.2%) θετικά στον κορονοϊό.