«Μυστήριο» με τον 60χρονο Καβαλιώτη που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Γιατί δεν ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ;

Το γεγονός επιβεβαίωσε με on-camera δηλώσεις του ο νομίατρος Καβάλας αλλά αυτό δεν καταγράφηκε στις ημερήσιες ενημερώσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020 έγινε γνωστό -και μάλιστα από επίσημα «χείλη»- ότι προ ημερών (!) ένας Καβαλιώτης ο οποίος επέστρεψε από τη Σερβία είναι θετικός στον κορονοϊό και βρίσκεται αυτοβούλως σε «καραντίνα» στο σπίτι του.

Το γεγονός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Channel ο νομίατρος Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος ο οποίος διευκρίνισε ότι ο εν λόγω συμπολίτης μας -οι πληροφορίες «μιλούν» για 60χρονο επιχειρηματία- προσήλθε μόνος του σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο της Καβάλας, υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Πολλά ερωτηματικά, ωστόσο, εγείρει το γεγονός ότι όλες τις προηγούμενες μέρες (μέχρι και σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ΔΕΝ έχει αναφέρει κάποιο κρούσμα από την περιοχή της Καβάλας.

Ως γνωστόν, ο ΕΟΔΥ καθημερινά ενημερώνει με γραπτή ανακοίνωση όχι μόνον τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και τη «γεωγραφία» τους, δηλαδή πού έχουν εντοπιστεί, με την «εντοπιότητα» να καθορίζει ο τόπος κατοικίας του ασθενούς.

Είναι επίσης γνωστό ότι τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τον Οργανισμό σε περίπτωση που εντοπίσουν θετικό κρούσμα κορονοϊού…

Δείτε σε βίντεο τις επίμαχες δηλώσεις του νομίατρου Καβάλας: