Ναυαγοσώστες Δήμου Παγγαίου: 191 θάνατοι από κορονοϊό και 418 πνιγμοί το 2018 και έχουμε έναν ναυαγοσώστη στους Αμμολόφους;

Οι ναυαγοσώστες συμβουλεύουν τους λουόμενους να αποφύγουν τη συγκεκριμένη παραλία για λόγους προσωπικής ασφάλειας, αν δεν αλλάξει η απόφαση των Αρχών για την τοποθέτηση περισσότερων ναυαγοσωστών

Τον έντονο προβληματισμό τους εκφράζουν οι ναυαγοσώστες του Δήμου Παγγαίου με επιστολή τους προς τη Δημοτική και τη Λιμενική Αρχή για την τοποθέτηση ενός και μόνον ναυαγοσώστη στους Αμμολόφους. Μάλιστα, αν δεν αλλάξει αυτή η απόφαση, συστήνουν στους λουόμενους να μην κολυμπάνε στην εν λόγω παραλία για λόγους ασφαλείας, ενώ υπενθυμίζουν ότι το καλοκαίρι του 2018 καταγράφηκαν στη χώρα 418 πνιγμοί λουομένων.

Η επιστολή των ναυαγοσωστών του Δήμου Παγγαίου

Έπειτα από την απόφαση του Δήμου Παγγαίου και της Λιμενικής Αρχής Καβάλας να τοποθετηθεί 1 ναυαγοσώστης στην πιο πολυσύχναστη παραλία του Νομού Καβάλας, γνωστή ως Αμμόλοφοι, εμείς, οι ναυαγοσώστες του Δήμου Παγγαίου, έχουμε υποχρέωση να γνωστοποιήσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν τους την απόφαση.

Αυτή η απόφαση δεν έχει λογικά επιχειρήματα για να πραγματοποιηθεί. Είναι αδύνατον ένας και μόνο ναυαγοσώστης να καλύψει μια παραλία όπου έχει επί καθημερινής βάσης χιλιάδες λουόμενους (για τους 2 μήνες Ιούλιο-Αύγουστο).

Σκεπτόμενοι την υγεία των λουόμενων, αλλά και την προσωπική μας ακεραιότητα απαιτούμε από τον Δήμο Παγγαίου και την λιμενική αρχή Καβάλας να ακυρώσουν την απόφασή τους. Έπειτα να επαναφέρουν το καθεστώς που υπήρχε τόσα χρόνια.

Αν οι αρχές δεν κινηθούν κατάλληλα τις επόμενες μέρες, συμβουλεύουμε τους λουόμενους να αποφύγουν τη συγκεκριμένη παραλία για λόγους προσωπικής ασφάλειας.

Υ.Γ.1: Είναι κρίμα να χαθούν ζωές από πνιγμούς από τη στιγμή που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόληψη.

Υ.Γ.2: Ενδεικτικά από τον κορονοϊό έχουμε 191 απώλειες (έως 1/7/2020). Το καλοκαίρι του 2018 είχαμε 418 πνιγμούς.