60χρονος Καβαλιώτης θετικός στον κορονοϊό: Νά γιατί δεν ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ

Φήμες για πολλά περισσότερα κρούσματα στον Νομό Καβάλας εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Την περασμένη εβδομάδα ένας Καβαλιώτης, επιστρέφοντας από τη Σερβία, προσήλθε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο της πόλης και υπεβλήθη σε τεστ για κορονοϊό το οποίο και βγήκε θετικό. Ο συμπολίτης μας, έχοντας ήπια συμπτώματα και καλή κλινική εικόνα, έκτοτε βρίσκεται σε «καραντίνα» στο ίδιο του το σπίτι.

Το γεγονός έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020 από τον ίδιο τον νομίατρο Καβάλας Χρήστο Παπαδόπουλο [διαβάστε περισσότερα και δείτε σε βίντεο τις σχετικές δηλώσεις πατώντας εδώ].




Ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ το κρούσμα επιβεβαιώθηκε μέρες πριν, εντούτοις δεν αναφέρονταν πουθενά η Καβάλα στις επίσημες ημερήσιες ανακοινώσεις του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, τη στιγμή που τα κρούσματα αφενός καταγράφονται με βάση τη διεύθυνση κατοικίας του ασθενούς και αφετέρου ακόμα και τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν θεσμικά τον ΕΟΔΥ σε περίπτωση ανεύρεσης επιβεβαιωμένου κρούσματος του νέου ιού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο λόγος που ο 60χρονος συμπολίτης μας δεν δηλώθηκε ως «κρούσμα Καβάλας» είναι επειδή ο εν λόγω επιχειρηματίας δήλωσε ως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας χώρα του εξωτερικού, γι’ αυτό και στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020 η περίπτωσή του αναφέρθηκε ως «εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως σε εργαστήριο» [διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ].

Εντωμεταξύ, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν την Καβάλα να «μετράει» τις τελευταίες ημέρες πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, κάτι όμως το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί επίσημα από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ.