Κορονοϊός, Θάσος: «Επίταξη» ξενοδοχείου από τον ΕΟΔΥ για «καραντίνα» κρουσμάτων

Κλιμάκιο του Οργανισμού συντονίζει την επιχείρηση στο νησί - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Από το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου 2020 κυκλοφόρησαν έντονα οι φήμες στην Καβάλα ότι στην περιοχή μας έχουμε πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού τα οποία είναι «εισαγόμενα» κυρίως από τη Σερβία, μετά το ολιγόωργο «άνοιγμα» του συνοριακού σταθμού του Προμαχώνα.

Οι (συγκεχυμένες) πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμα και για δέκα (10) κρούσματα του ιού τα οποία εντοπίστηκαν στη Θάσο, στο Παγγαίο αλλά και στην Καβάλα, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας η διεξαγωγή κάποιας συνέντευξης Τύπου από τη Διεύθυνση Υγείας Καβάλας.




Το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020 ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε «επίταξη» ενός ξενοδοχείου της Θάσου με σκοπό να μπορέσουν να κάνουν εκεί την «καραντίνα» τους οι επισκέπτες που έχουν «βγει» θετικοί στον νέο κορονοϊό. To εν λόγω ξενοδοχείο είχε ήδη οριστεί ως «ξενοδοχείο καραντίνας» από τον Οργανισμό, ωστόσο τώρα η Διοίκησή του κλήθηκε να «αδειάσει» τα δωμάτια από τους πελάτες που ήδη φιλοξενούσε.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στο νησί για τον συντονισμό της όλης «επιχείρησης» που διενεργείται με διακριτικότητα και με στόχο να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός.