Καβάλα: Δύο χρόνια φυλάκιση στη γυναίκα η οποία παρίστανε τη γιατρό και την ιατροδικαστή

Η γυναίκα πλησίαζε ανυποψίαστους ασθενείς οι οποίοι έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου και τους υποσχόταν ότι μπορεί να τους προμηθεύσει ειδικά χάπια-Την κατήγγειλε ένα από τα θύματά της από το Ερατεινό του Δήμου Νέστου

Σε διετή φυλάκιση καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία εμφανιζόταν ως ιατροδικαστής και γιατρός-εξωτερική συνεργάτης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο, με την απόφαση του δικαστηρίου, η έφεση την οποία άσκησε έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η γυναίκα πλησίαζε ανυποψίαστους ασθενείς οι οποίοι έπασχαν από διάφορες μορφές καρκίνου και είχαν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και τους υποσχόταν ότι μπορεί να τους προμηθεύσει ειδικά χάπια και ιατρικά βοηθήματα για την πάθησή τους και τα οποία τα έφερνε αποκλειστικά από το εξωτερικό για τους ίδιους, αποσπώντας έτσι διάφορα χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από την καταγγελία μιας γυναίκας από το Ερατεινό του Δήμου Νέστου στην Καβάλα, η οποία έπασχε από καρκίνο, με την κατηγορούμενη να της υπόσχεται ειδικό κοκτέιλ φαρμάκων χημειοθεραπείας.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου-Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι τέτοιες περιπτώσεις απασχολούν πάντα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

«Οι ασθενείς με καρκίνο», ανέφερε η κ. Αντωνίου, «όπως και οι συγγενείς τους είναι εύκολη λεία για τους επιτήδειους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών για ελπίδα θεραπείας με γνήσια ή θαυματουργά φάρμακα. Δυστυχώς στον βωμό του πλουτισμού θυσιάζονται συνειδήσεις και ζωές. Οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν πιστοποίηση της ιατρικής ταυτότητας του θεράποντος».

«Η ποινή, για αντιποίηση ιατρικής ιδιότητας», τονίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, «θα πρέπει να αναθεωρηθεί και να γίνει αυστηρότερη, γιατί ο κατηγορούμενος προσβάλλει την υγεία, το ύψιστο αυτό αγαθό για κάθε άνθρωπο».

*Πηγή: cnn.gr