Κορονοϊός: Επίσημη ανακοίνωση από το Κωνστάντειο Γηροκομείο για το κρούσμα

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ενημερώνει την κοινή γνώμη της Καβάλας για τον τρόπο χειρισμού της περίπτωσης του 85χρονου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές

Το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020 έγινε γνωστό ότι τρόφιμος του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας που εδρεύει στην περιοχή του Αγίου Σίλα, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Πρόκειται για έναν 85χρονο άντρα ο οποίος υπεβλήθη σε τεστ για τον Covid-19 σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο. Το δείγμα απεστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και «βγήκε» θετικό.

24 ώρες μετά, η Διοίκηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Μέγας Κωνσταντίνος» που διαχειρίζεται τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Κωνστάντειο» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση «για την αναγκαία και πλήρη ενημέρωση του κοινού».

Διαβάστε τη:

«Μετά από ενδεδειγμένο εργαστηριακό προληπτικό έλεγχο σε τρόφιμο του Ιδρύματος, για την ύπαρξη ή μη του κορονοϊού Covid-19, αυτός βρέθηκε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη.

Άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΔΥ για το γεγονός και στελέχη της Υγειονομικής Υπηρεσίας Καβάλας με επικεφαλής τον Νομίατρο κ. Χρήστο Παπαδόπουλο επιλήφθηκαν του θέματος. Δόθηκαν οδηγίες για την αντιμετώπιση του περιστατικού σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και την ανάγκη διασφάλισης της υγείας τόσο  των τροφίμων όσο και του προσωπικού του Ιδρύματος.




Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος φιλοξενούμενος είναι ασυμπτωματικός και θα παραμείνει, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων, σε ειδικό χώρο απομόνωσης κατ’ εφαρμογήν των μέτρων για την πρόληψη της τυχόν διασποράς του ιού.

Θα υπάρξει και νεότερο δελτίο Τύπου για την αναγκαία και πλήρη ενημέρωση του κοινού.