Καβάλα: Πάνω από 20 τεστ για κορονοϊό διεξάγει καθημερινά το Νοσοκομείο μας

Τι ορίζουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε τι αφορά η συντριπτική πλειοψηφία των ελέγχων, ποιο το ποσοστό των θετικών

Ηανησυχία που έχει προκαλέσει η «παρουσία» του νέου κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στην Καβάλα δεν σημαίνει ότι οι αρμόδιοι φορείς του Νομού σταμάτησαν όλο αυτό το διάστημα να είναι σε εγρήγορση.

Σε ό,τι αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, από τη μέρα που εξοπλίστηκε με αντιδραστήρες για τη διενέργεια των ειδικών τεστ Covid-19, οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και πολλοί.

Συγκεκριμένα, το ΓΝΚ διεξάγει καθημερινά κατά μέσο όρο πάνω από 20 τεστ σε πολίτες, δίχως αυτό όμως να σημαίνει ότι όλοι αυτοί είναι «ύποπτοι». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη οι πολίτες που ελέγχονται ως «ύποπτοι» για κορονοϊό, είτε νοσηλεύονται εντός του Νοσοκομείου είτε όχι, δεν αγγίζουν παρά το 5-10% των συνολικών δειγμάτων που λαμβάνονται καθημερινά.




Καθώς τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα ορίζουν πλέον ότι οποιοσδήποτε πολίτης θα πρέπει να υποβληθεί σε κάποια επέμβαση θα πρέπει πρώτα να προσκομίσει αρνητικό πιστοποιητικό Covid-19, η συντριπτική πλειοψηφία των ελέγχων αφορά σε έλεγχο ασθενών σε προεγχειριτικό στάδιο, είτε η επέμβασή τους πρόκειται να γίνει στο Νοσοκομείο είτε σε κάποιο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Το ευτυχές είναι ότι, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το ποσοστό των δειγμάτων που «βγαίνουν» θετικά είναι πάρα πολύ μικρό, σχεδόν μηδενικό.