Κορονοϊός: Καλά νέα από το Κωνστάντειο. Αρνητικά όλα τα δείγματα!

«Καθαρά» από τον ιό τα περίπου 80 δείγματα που ελήφθησαν πλην αυτό του 85χρονου - Ποια η διαδικασία από εδώ και πέρα

«Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουλίου 2020 στην Καβάλα όταν έγινε γνωστό ότι ηλικωμένος που φιλοξενείται στο Κωνστάντειο Γηροκομείο Καβάλας που εδρεύει στην περιοχή του Αγίου Σίλα, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Επρόκειτο για έναν 85χρονο άντρα ο οποίος υπεβλήθη σε τεστ για τον Covid-19 σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο και το δείγμα που απεστάλη σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης «βγήκε» θετικό.

Αμέσως, στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Αγίου Σίλα «εγκαταστάθηκε» κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με σκοπό να συντονίσει όλες τις απαραίτητες κινήσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με αυτά, πάρθηκαν δείγματα από όλους τους ωφελούμενους που φιλοξενούνται στο Κωνστάντειο καθώς και από το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γηροκομείου.




Το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2020 έγινε γνωστό ότι όλα τα δείγματα, περίπου 80 στον αριθμό, «βγήκαν» αρνητικά με εξαίρεση, φυσικά, αυτό του 85χρονου ο οποίος και στο δεύτερο τεστ αποδείχτηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο άνθρωπος αυτός θα παραμείνει σε «καραντίνα» στο Κωνστάντειο Γηροκομείο για 14 ημέρες.