Ο Δήμος Νέστου τίμησε την ιστορία του [Φωτογραφίες]

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο από τα 107 χρόνια απελευθέρωσης της Χρυσούπολης πραγματοποιήθηκαν στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Λόγου και Τέχνης με όλους τους κανόνες προστασίας της υγείας

Με λαμπρότητα, αλλά με την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας της υγείας, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Ιουλίου 20202, οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Νέστου εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Χρυσούπολη, το απόγευμα της ημέρας της επετείου, έγινε η έπαρση της σημαίας, με τον εθνικό ύμνο να παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Νέστου.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφανιών από τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, εκ μέρους του Κοινοβουλίου, εκπροσώπους αστυνομικών, πυροσβεστικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και παραγωγικών τάξεων.

Αμέσως μετά, στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Λόγου και Τέχνης, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υπαίθριο κινηματογράφο, έγινε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και αμέσως μετά η Επίκουρος καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και συμπολίτισσα Αγγελική Δεληκάρη, ανέπτυξε τον πανηγυρικό της ημέρας, με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου και ιστορικού ερευνητή Κώστα Παπακοσμά και τέλος οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μια παλιά ελληνική ταινία.