Η Στεφανία της Eurovision «τραγουδάει» για τη Θάσο

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον φετινό διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού εκθειάζει τη «δική της» Θάσο

Η Στεφανία είναι τραγουδίστρια, ζει στην Ολλανδία και πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision 2021. Εκτός όμως από το τραγούδι, έχει και άλλες… αγάπες και μια από αυτές είναι και η Θάσος για την οποία μιλάει με τα καλύτερα λόγια, «επιστρατεύοντας» τις αναμνήσεις της από τις καλοκαιρινές της διακοπές στο νησί.

Η Θάσος της Στεφανίας

Αγαπώ ολόκληρη την Ελλάδα και τις ομορφιές της αλλά αν μιλάµε για νησιά και πρέπει να διαλέξω ένα… Ε τότε δεν μπορώ παρά να το αποκαλύψω. Το αγαπημένο µου ελληνικό νησί, αυτό που δεν αλλάζω µε τίποτα στις καλοκαιρινές µου διακοπές, είναι η Θάσος.

Ξεκινήσαµε να πηγαίνουμε στη Θάσο σε συνδυασμό µε την παραδοσιακή µας επίσκεψη στους παππούδες µου στον Έβρο. Μέναµε μαζί τους στο χωριό για καμιά εβδομάδα, να χαρώ και εγώ τη γιαγιά και τους παππούδες, να µε δουν κι αυτοί και μετά… να ’σου η Θάσος.
Μένουμε συνήθως σε ένα ήσυχο ξενοδοχείο στη Σκάλα Ποταμιάς. Ένα ξενοδοχείο που έχει τη θάλασσα δίπλα του και πάω µε τα πόδια – ούτε τέσσερα λεπτά δεν κάνω και μπαίνω στο νερό.

Ένα ξενοδοχείο που έχει φανταστική θέα… αλλά και δύο φανταστικές ταβέρνες αρκετά κοντά για να σκέφτομαι τι ωραία θα φάμε σήμερα όταν γυρίζουμε στο δωμάτιο από τη θάλασσα.

Εκεί περνάω την περισσότερη μέρα στις διακοπές µου, την περνάω στη θάλασσα – αγαπώ το κολύμπι, αγαπώ να χαζεύω τη θάλασσα και το νερό. Νιώθω ότι µε ξεκουράζει, µε ανανεώνει, µε δροσίζει. Μένω στην παραλία μέχρι να πέσει  ο ήλιος – καλά τι χρώματα είναι αυτά στο νησί….

Και όταν έχει φύγει το φως, λέω στην παραλία «γεια σου για σήμερα», πάω για ένα γρήγορο ντους και μετά βόλτες στο χωριό, στο κέντρο της Θάσου, σε κοντινά χωριά, αλλά και κάποιες πρωινές βόλτες σε μοναστήρια στο νησί.

Μου αρέσει το κέντρο της Θάσου, τα δρομάκια, τα μαγαζάκια. Πάντα αγοράζω καλοκαιρινά κοσμήματα, αγαπώ τα βραχιόλια µε τους σταυρούς. Αγαπώ και το ελληνικό φαγητό, και το καλύτερό µου είναι να φάμε στη Γραμπούσα. Μαγειρεύουν τα πιάτα που µου αρέσουν πιο πολύ, τραχανά, ακόμη και το καλοκαίρι, διάφορες νοστιμιές µε λάχανο.

Φέτος δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να έρθουμε στην Ελλάδα, µου λείπουν οι παππούδες µου, µου λείπει ήδη και η Θάσος και το ελληνικό καλοκαίρι. Μακάρι να τα καταφέρουμε να έρθουμε πάλι. Όταν κλείνω τα µάτια και σκέφτομαι τη Θάσο, µε βλέπω να τρώω μια φέτα καρπούζι, µε τα πόδια µου στη θάλασσα. Αυτή η εικόνα, αυτά που έχω ζήσει στη Θάσο, οι αναμνήσεις που έχω, και αυτές που θα φτιάξω τα επόμενα καλοκαίρια, µε γεμίζουν χαρά, µε γεμίζουν ένα υπέροχο καλοκαιρινό συναίσθημα.

*Πηγή: athensvoice.gr