Κορονοϊός: «Επιστρέφει» η μάσκα στα σούπερ μάρκετ!

Υποχρεωτική και πάλι από το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 η χρήση μάσκας για εργαζομένους και καταναλωτές κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Υποχρεωτική καθίσταται από το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για τους υπαλλήλους όσο και τους εργαζομένους κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

“Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο,υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές”, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Υγείας έκανε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους καταναλωτές, ενώ υποχρεωτική ήταν η χρήση της από τους εργαζόμενους σε σημεία που υπήρχαν νωπά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε28 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας [διαβάστε αναλυτικά την ενημέρωση εδώ].

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3964, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.