Το MyThasSOS.app στην υπηρεσία του κατοίκου και του επισκέπτη της Θάσου [Φωτογραφίες]

Παρουσιάστηκε στο Καλογερικό του Λιμένα η μοναδική στο είδος της εφαρμογή στην Ελλάδα που φροντίζει για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής του πολίτη

H επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής MyThasSOS.app πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα της Θάσου.

Στην παρουσίαση η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας Αύγουστο Τσινάκο, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, οι Βουλευτές Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και Μακάριος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των ξενοδόχων, του συλλόγου των ενοικιαζόμενων δωματίων και άλλων φορέων της Θάσου.

Η εφαρμογή MyThasSOS.app αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Προηγμένων Εφαρμογών Κινητών Συσκευών και Εκπαιδευτικών Εφαρμογών AETMA Lab, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Η εφαρμογή MyThasSOS.app, έχει διττό σκοπό.

Α) Την ασφαλή διαμονή των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Νησιού καθώς προσφέρει τις ακόλουθες  δυνατότητες:

  1. Αμέσου εντοπισμού θέσης του ατόμου μου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  2. Άμεσης κοινοποίησης αιτήματος για βοήθεια στα επιλεγμένα ( οικεία ) πρόσωπα του ατόμου που βρίσκεται αντιμέτωπο με κάποιον επαπειλούμενο κίνδυνο.
  3. Άμεση αναφορά θέσης κρούσματος / υποψία κρούσματος COVID19.

Β) Την τουριστική Προβολή του Νησιού καθώς πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στις παραλίες του Νησιού ώστε κάθε επισκέπτης ή μόνιμος κάτοικος να μπορεί να επιλέξει εξατομικευμένα την προτιμώμενη παραλία, συνοδευόμενη και από εικόνα (μέσω κάμερας) σε πραγματικό χρόνο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Παράλληλα αποτελεί ένα χώρο προβολής όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων του Νησιού όλων των κλάδων (εστίασης, διαμονής, διασκέδασης, πολιτιστικών δράσεων κλπ) με δυνατότητα καθοδήγησης στο σημείο επιλογής του επισκέπτη.

Επιπροσθέτως, η εφαρμογή συγκεντρώνει όλες τις χρήσιμες υπηρεσίες του Νησιού (Ιατρεία, Κέντρο Υγείας, κλπ).

Η εφαρμογή και η πλατφόρμα ΜyThasSoS φροντίζει για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Θάσου, δίνει άμεσα την δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών από τους φορείς προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, όπως την Ελληνικά Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μέσω της εκπομπής σήματος SOS από τον χρήστη, σήμα το οποίο μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη βοήθειας σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την εμφάνιση ή την εξάπλωση μιας πυρκαγιάς ή ενός σωματικού ατυχήματος ή την υποψία κρούσματος COVID19.

Σπόνσορας της εφαρμογής ήταν ο Γιώργος Φιλιππίδης.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης μετά το πέρας της παρουσίασης της εφαρμογής MyThasSOS.app, δήλωσε:

«Σήμερα έγινε η παρουσίαση μιας πρωτοποριακής καινοτομίας! Μιας μοναδικής σε εθνικό επίπεδο εφαρμογής! Ενός σημαντικού εργαλείου για την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία! Μιας εφαρμογής που θα βοηθήσει και στην ισχυροποίηση της τουριστικής θέσης του νησιού μας, καθώς η εφαρμογή αυτή θα χρησιμοποιηθεί και από τους πολίτες της Θάσου, αλλά και από όλους τους επισκέπτες της! Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια μας για την ανάπτυξη του τόπου μας!»