Η εορτή του Προφήτη Ηλία στην πόλη της Καβάλας [φωτογραφίες]

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, με κέντρο τον ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου στην πόλη της Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΦΝΘ κ. Στεφάνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλως και Θάσου η επέτειος μνήμη του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, με κέντρο τον ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου στην πόλη της Καβάλας.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουλίου 2020 τελέσθηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ενώ προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε και η υπαίθρια αρτοκλασία στο προαύλιο του ιερού Ναού.

Κατ’ αυτήν ο Σεβασμιώτατος κ. Στέφανος με τον εμπνευσμένο λόγο του σκιαγράφησε το πρόσωπο και τον χαρακτήρα του τιμωμένου Αγίου και από καρδιάς απηύθυνε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, σχετικά με τα «όσα ανεπίτρεπτα και ανιστόρητα συμβαίνουν εις βάρος του μοναδικού χριστιανικού μνημείου του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στην πάλαι ποτέ βασιλίδα των πόλεων και πατρίδα των ονείρων και της χριστιανικής καρδιάς μας, στην Κωνσταντινούπολη».

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος μετέβη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Χρυσουπόλεως, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον ιερό παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία εντός του ιδιοκτήτου οικοπέδου του Ιδρύματος.

*Κείμενο-φωτογραφίες: romfea.gr