Κορονοϊός, Ελλάδα: 32 νέα κρούσματα, 3 νέοι θάνατοι σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη

Τους 200 έφθασε συνολικά ο αριθμός των νεκρών από τον ιό-Περισσότερα από 7.000 τεστ πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Τους 200 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 κατέληξαν 3 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη, ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το thetoc.gr, πρόκειται για έναν 85χρονο στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς και για έναν 91χρονο και μία 75χρονη οι οποίοι νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Στα κρούσματα του κορονοϊού έχουν προστεθεί ο γιος και ο εγγονός του 85χρονου οι οποίοι είχαν βρεθεί και οι δύο θετικοί στον κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 4.000 και φτάνει τα 4.077.

Περισσότερα από 7.000 τεστ έγιναν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 7.000 τεστ πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, σε μια συστηματική προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος της συνεχούς μετάδοσης του κορονοϊού, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Τσέπελη, η Ξάνθη είναι ίσως η μοναδική περιοχή στην ελληνική επικράτεια με τον μεγαλύτερο αριθμό δειγματοληπτικών τεστ τα οποία διενεργήθηκαν και το κλίμα που κυριαρχεί είναι αυτό της ικανοποίησης και της αισιοδοξίας από την αισθητή μείωση που παρουσιάζουν τις τελευταίες μέρες τα κρούσματα, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο δήμαρχος Ξάνθης, δεν υπάρχει εφησυχασμός, αλλά εξακολουθούν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν εφησυχάζουμε και συνεχίζουμε να τηρούμε όλα όσα προβλέπονται», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως «οι πολίτες πειθάρχησαν απόλυτα και συνεχίζουν με υπευθυνότητα να τηρούν όλα όσα προβλέπονται». Πρόσθεσε, δε, ότι η συμμετοχή του κόσμου στα δειγματοληπτικά τεστ ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, «γεγονός που φανερώνει την ανησυχία αλλά και το ενδιαφέρον τους για τη δημόσια υγεία».

Τα τεστ αντισωμάτων τα οποία πραγματοποιήθηκαν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες θα συνεχίσουν να γίνονται μέχρι και σήμερα, ενώ στη συνέχεια θα σταματήσουν, καθώς έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδιασμού που είχε υλοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής συνεχίζουν να γίνονται κανονικά τα τεστ στο drive-through συνεργείο το οποίο βρίσκεται στο 3ο χλμ Ξάνθης-Καβάλας.

Ο κ. Τσέπελης σημείωσε ακόμη ότι εφόσον υπάρξει ανάγκη και στο μέλλον, τα δειγματοληπτικά τεστ θα επαναληφθούν. «Τώρα πλέον ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Δε φοβόμαστε, δεν τρομάζουμε, κοιτάζουμε το πρόβλημα στα μάτια και το αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία, γιατί τώρα ξέρουμε τον τρόπο και έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ικανοποίησή του για τη σημαντική μείωση που παρουσιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός από τους τοπικούς φορείς και τον γενικό πληθυσμό, «προκειμένου να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε στενάχωρες καταστάσεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν, έστω και με καθυστέρηση, τελικά απέδωσαν και τα μέτρα αυτά αποτελούσαν πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η συνεχής μετάδοση του κορονοϊού. Βλέποντας τι γίνεται σε άλλες περιοχές ανά τον κόσμο, νομίζω πως τα καταφέραμε καλά, ώστε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού», τόνισε ο κ. Καραδέδος.

*Πηγή: capital.gr