Η Καβάλα παίρνει τη σκυτάλη στην αιμοδοσία

Η ΓΓΑ σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και το «Χαμόγελο του παιδιού» διοργανώνουν εθελοντική δράση αιμοδοσίας, στην Κεντρική Πλατεία, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά»

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου από τις 08:00 έως 13:30 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, εθελοντική αιμοδοσία, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Καβάλα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Δήμο Καβάλας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Με αρωγούς στην προσπάθεια αυτή και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανωλά Κούρτη», το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας, το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ελληνικών Λιπασμάτων και Χημικών ELFE ΑΒΕΕ.

H αυξημένη ανάγκη για αίμα, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα  ενάντια στον κορονοϊό, εντάχθηκε ως προτεραιότητα στη θεματολογία της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Προτεραιότητα όλων είναι η εντατικοποίηση δράσεων αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς της αθλητικής οικογένειας της χώρας, που αναδεικνύουν τις βασικές αξίες οι οποίες διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούνται να καλέσουν στο τηλέφωνο 2510 232616 (09:00-17:00) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους καθώς και το ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στo χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.