Stop στις εμποροπανηγύρεις σε Οφρύνιο, Νέα Πέραμο και Νέα Ηρακλίτσα

Τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού αναγκάζουν το Δήμο Παγγαίου να μην επιτρέψει για φέτος τη διεξαγωγή τους

Στην απόφαση να μην επιτρέψει φέτος τη διεξαγωγή των εμποροπανηγύρεων στην παραλίας του Οφρυνίου (3-7 Αυγούστου), στη Νέα Περάμου (11-15 Αυγούστου) και στη Νέα Ηρακλίτσας (19-23 Αυγούστου), οδηγήθηκε ο Δήμος Παγγαίου, προκειμένου να συμμορφωθεί με τα πρωτόκολλα υγείας για τη μη διάδοση του Covid-19. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται ότι οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ανάσα ζωής για τον τόπο, ωστόσο επισημαίνεται ότι δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά μιας και τα μέτρα προστασίας είναι αυστηρά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου αναφέρει σχετικά:

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε την ματαίωση των εμποροπανηγύρεων της Παραλίας Οφρυνίου (3-7 Αυγούστου), της Νέας Περάμου  (11-15 Αυγούστου) και της Νέας Ηρακλίτσας (19-23 Αυγούστου) του Δήμου Παγγαίου για το 2020.

Σίγουρα αυτές οι εμποροπανηγύρεις είναι ανάσα ζωής για τον τόπο μας και σημεία αναφοράς, αφού σε αυτές συρρέουν χιλιάδες κόσμου. Ωστόσο η φετινή χρονιά είναι διαφορετική και έχει ως προτεραιότητα την υγεία όλων μας. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού covid 19, και στα αυστηρά μέτρα που όμως κρίνονται απαραίτητα από τους ειδικούς.

Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν κυρίως απέναντι στους πολίτες αποφασίσαμε την ματαίωση των εμποροπανηγύρεων για το 2020, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού μας για τον Αύγουστο του 2021, με την ευχή γρήγορα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να μπορούμε και πάλι ελεύθερα να απολαμβάνουμε τις εκδηλώσεις μας».