Έξαρση κορονοϊού στην Καβάλα: 4 κρούσματα «στάλθηκαν» στην Αλεξανδρούπολη, διασωληνώθηκε ο 53χρονος

Σε τεστ υποβλήθηκε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης - Αρνητικά όλα τα δείγματα από τη Β΄ Παθολογική της Καβάλας

Το «κεφάλαιο κορονοϊός» όχι μόνον δεν έχει κλείσει για την Καβάλα, αντίθετα τώρα μοιάζει να ανοίγει, αφού εδώ και λίγες μέρες σημειώνεται έξαρση κρουσμάτων αλλά και κατά συρροή διεξαγωγή ελέγχων σε «ύποπτα» περιστατικά.

Τις τελευταίες δύο μέρες, συνολικά τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Ανάμεσα σε αυτά και ο 53χρονος κάτοικος Φιλίππων και υπάλληλος σούπερ μάρκετ [διαβάστε σχετικά εδώ] ο οποίος αν και αρχικά παρουσίαζε ήπια συμπτώματα, τελικά υποτροπίασε και από χθες έχει ήδη διασωληνωθεί καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε κρίσιμη από τους θεράποντες ιατρούς.




Το καλό νέο είναι ότι όλα τα δείγματα -συνολικά 82– που πάρθηκαν από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (και όχι μόνον) «βγήκαν» αρνητικά.

Εντωμεταξύ, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 δείγματα πάρθηκαν και από όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης (27 δείγματα) το οποίο εν δυνάμει μπορεί να ήρθε σε επαφή με την 83χρονη γυναίκα-επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, με τα αποτελέσματα να αναμένονται εντός των επόμενων ωρών από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου έχουν σταλεί για να επισπευστεί η διαδικασία.