Καβάλα, κορονοϊός: Μαζικά τεστ στον πληθυσμό, αναβολή εκδηλώσεων και συστάσεις για ψυχραιμία

Αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχος Καβάλας δίνουν επικοινωνιακή «μάχη» για την αποφυγή του πανικού, αλλά και του εφησυχασμού-Προβληματισμός για τον τουρισμό-Τι θα γίνει με τις λαϊκές-Δεν τίθεται θέμα τοπικού lockdown

Έκκληση να τηρούνται όλα τα ατομικά μέτρα υγιεινής για να μη φτάσουμε σε τοπικό lockdown -το οποίο επί του παρόντος αποκλείεται- απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, μετά τη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας η οποία προηγήθηκε.

«Όσοι έλεγχοι και αν γίνουν -οι οποίοι θα γίνονται και θα εντατικοποιούνται- πρέπει να τηρούμε εμείς οι ίδιοι τα μέτρα ατομικής υγιεινής», δήλωσε ο κ. Αντωνιάδης, προσθέτοντας ότι «τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάσουν, δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός».

Παράλληλα, πληροφόρησε ότι κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκεται το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 από τις 10:00 στην Καβάλα στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην Νομαρχία) στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» με σκοπό να διεξάγει τεστ κορονοϊού σε όποιον πολίτη το επιθυμεί (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεν μεγάλος, αλλά είναι ελεγχόμενος και αν παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζεται δεν θα υπάρξει πρόβλημα», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Μουριάδης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την τρέχουσα εβδομάδα αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις (το Φεστιβάλ Φιλίππων εξέδωσε ήδη σχετική ανακοίνωση την οποία μπορείτε να δείτε εδώ) και μετά την παρέλευση του εν λόγω διαστήματος θα υπάρξει επαναξιολόγηση των συνθηκών, ενώ ακυρώνονται όλες οι εμποροπανηγύρεις στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου για τον μήνα Αύγουστο.

Τι θα γίνει με τις λαϊκές αγορές

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, ο κ. Μουριάδης τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά τους καταναλωτές και όχι με τους εμπόρους, οι οποίοι τηρούν όλα τα σχετικά μέτρα, γι’ αυτό και κατά τη λαϊκή του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020 στην Καβάλα θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις εισόδους της λαϊκής και όποιος καταναλωτής δεν φοράει μάσκα δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.

Στοπ στην παραπληροφόρηση

Ο κ. Αντωνιάδης επανέλαβε πολλές φορές ότι οι ανυπόστατες φήμες και η παραπληροφόρηση μόνο κακό κάνουν στην τοπική κοινωνία και θα πρέπει να σταματήσουν, ενώ ξεκαθάρισε, αναφερόμενος κυρίως στην ενημέρωση για τα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, ότι «μπορεί κάποια πράγματα στον κυβερνητικό σχεδιασμό να είναι λάθος, ωστόσο εμείς οφείλουμε να τον ακολουθούμε και από εκεί και πέρα ό,τι κάνουμε, αναφορικά με τις ενημερωτικές δράσεις, το κάνουμε γιατί νοιαζόμαστε για τον τόπο μας».