Μονοκινητήριο αεροπλάνο «καρφώθηκε» σε μαγαζί στην Πρώτη Σερρών! [βίντεο, φωτογραφίες]

Το αεροπλάνο έπεσε 100 μέτρα μακριά από τον χώρο εργασίας της μητέρας του χειριστή ο οποίος σώθηκε από θαύμα-Οι άνθρωποι από τα μαγαζιά βγήκαν έξω για να βοηθήσουν τον νεαρό πιλότο-Δεν τραυματίστηκε κανείς κάτοικος του χωριού

Άγιο είχε ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου το οποίο «καρφώθηκε» σε μαγαζί στο χωριό Πρώτη Σερρών το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020. Σύμφωνα με τους κατοίκους το αεροπλάνο πετούσε από νωρίς το πρωί πάνω από το χωριό κάνοντας ελιγμούς όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε να κρέμεται από τον τοίχο ενός ακινήτου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού ο 19χρονος πιλότος δεν ήταν η πρώτη φορά που πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε ιδιωτική σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών και το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν ο γιος της έπεσε 100 μέτρα μακριά από την εργασία της. Η γυναίκα βγήκε έντρομη από το φαρμακείο και έτρεξε να βοηθήσει το παιδί της, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα τον έβλεπε να πετάει με το μονοκινητήριο.

Δήμαρχος Αμφίπολης: Το μονοκινητήριο έπεσε στην πλατεία-Θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα

«Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός πρόσφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγείας και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50-55 χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός», δήλωσε στο Radio North ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής.

Αναφερόμενος στο συμβάν, ο δήμαρχος Αμφίπολης περιέγραψε πως «έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο Νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας».

Ο ίδιος κατήγγειλε ακόμη πως «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν είναι επανδρωμένος πλήρως με δύο ή τρία ασθενοφόρα. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000»

Ο πρόεδρος του χωριού Πρώτη Σερρών, Νίκος Μπακάλης περιγράφει στο protothema.gr την πτώση του Τσέσνα και τον τρόμο των κατοίκων: «Ήμουν σε μια απόσταση 500 μέτρων από το σημείο που έπεσε το μονοκινητήριο αεροπλάνο και το έβλεπα να κάνει ελιγμούς. Κάποια στιγμή χάθηκε από τα μάτια μου γιατί το έβλεπα πρωί πρωί να πετάει πάνω από το χωριό, έκανε κάποιους ελιγμούς και μετά ακούω έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για το αεροπλάνο. Κάλεσα την πυροσβεστική και ήρθαν κατευθείαν στο σημείο.

»Ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου είναι νεαρός, κοντοχωριανός και ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Μέχρι να φτάσω στο σημείο, οι άνθρωποι από τα μαγαζιά είχαν βγει έξω έντρομοι και είχαν βοηθήσει τον νεαρό να βγει από το αεροπλάνο και μάλιστα είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σοκαρισμένος.

»Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε ακριβώς στο κέντρο του χωριού. Έπεσε πρώτα πάνω στο κλαδί ενός δέντρου όπου αυτό ανέκοψε την ταχύτητά του και στη συνέχεια κρεμάστηκε με την κοιλιά στο διπλανό μαγαζί. Όλοι φοβήθηκαν, σοκαρίστηκαν, αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς».

Δείτε βίντεο από το σημείο της πτώσης του αεροπλάνου

*Πηγή: protothema.gr