Άρδας: Με καταγωγή από την Καβάλα ο στρατιωτικός που έσωσε δύο άτομα από πνιγμό

Ο Λοχίας ΕΠΟΠ βούτηξε με αυτοθυσία στο ποτάμι και γλίτωσε δύο νεαρούς - Τι αναφέρει το ρεπορτάζ των Νέων της Θράκης

Ένας στρατιωτικός ο οποίος βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στον Άρδα είναι ο σωτήρας δύο ατόμων που κινδύνευαν με πνιγμό. Ο ΕΠΟΠ Λοχίας που υπηρετεί στη Μονάδα 163 του Έβρου έλκει την καταγωγή του από την Καβάλα και, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα Τα Νέα της Θράκης κατάφερε με την πράξη του αυτή «να κάνει περήφανους τους Εβρίτες αλλά και τους συναδέλφους του».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα thrakinea.gr αναφέρει τα εξής:

«Όλα έγιναν την Κυριακή το μεσημέρι. Για την υπόθεση έρχονται μαρτυρίες στο thrakinea οι οποίες είναι συγκλονιστικές. Όλα ξεκίνησαν όταν άτομα έκαναν βουτιές στο ποτάμι από τη σπασμένη διάβαση. Ένας 26χρονος χτύπησε κατά τη βουτιά με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ακόμη ένα άτομο βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και δεν μπορούσε να βγει από το νερό.




Χωρίς να το σκεφτεί στιγμή, στέλεχος του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονταν στην περιοχή, πήγε στο σημείο βούτηξε στο νερό –ήταν ο μόνος που το τόλμησε– έβγαλε τα δύο άτομα, ενώ η εκπαίδευσή του είχε σαν αποτέλεσμα να σωθεί ο 26χρονος ο οποίος ήταν σε πιο άσχημη κατάσταση.

Για περισσότερο από μία ώρα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο thrakinea, ο στρατιωτικός ΕΠΟΠ Λοχίας (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας) όχι μόνο προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, αλλά μιλούσε συνεχώς στον τραυματία, προκειμένου να μην ξαναχάσει τις αισθήσεις του.

Η αυτοθυσία του και ο επαγγελματισμός του, κάνουν περήφανους τους Εβρίτες και τους συναδέλφους του».