Καβάλα: Ο ΕΟΔΥ αρχικά ζήτησε μαζικά τεστ τα οποία στη συνέχεια έγιναν… ειδικά

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη για το «αλαλούμ» με τα τεστ του ΕΟΔΥ στην Καβάλα για τον κορονοϊό-«Ο ρόλος μας είναι υποβοηθητικός, τον κεντρικό σχεδιασμό τον έχει ο ΕΟΔΥ» ξεκαθαρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης

Παρέμβαση στη μεσημεριανή εκπομπή του ALPHA Radio 88,6 έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, προκειμένου να διευκρινίσει τι προηγήθηκε και χρειάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020 η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε μόνον τους πολίτες οι οποίοι θα ειδοποιούνταν τηλεφωνικά από τον ΕΟΔΥ να προσέλθουν στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό COVID-19 (διαβάστε εδώ την ανακοίνωση), σε αντίθεση με την «πρόσκληση» για μαζικά τεστ στον πληθυσμό, όπως είχε ανακοινωθεί κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν από κοινού ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, πριν την έκδοση της προαναφερθείσας διευκρινιστικής ανακοίνωσης (διαβάστε εδώ τη συνέντευξη Τύπου).

«Όταν υπάρχει μια πανδημία, είναι σα να βρισκόμαστε σε πόλεμο. Το προηγούμενο τριήμερο υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα με υπερβολές και για τον λόγο αυτό παραχωρήσαμε τη συνέντευξη Τύπου, επειδή θέλαμε να περάσουμε με τον κ. Μουριάδη το μήνυμα ότι τουλάχιστον στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν πρέπει να υπάρξει πανικός.

»Για τον αριθμό των τεστ αρμόδιος είναι ο ΕΟΔΥ ο οποίος αναλαμβάνει και την κάλυψη. Η πληροφόρηση που είχαμε αρχικά ήταν να γίνουν τεστ στην ΠΕ Καβάλας, στη συνέχεια οι ειδικοί γιατροί αποφάσισαν να γίνουν τα τεστ σε ειδικές μόνο πληθυσμιακές ομάδες, γι’ αυτό και ακολούθησε νεότερη ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου από την ΠΕ Καβάλας.

»Εγώ ήμουν αυτός που καυτηρίασα από την αρχή το γεγονός ότι δεν έχει αρκετές αρμοδιότητες η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διαχείριση της πανδημίας. Έχω πει κατ΄επανάληψη ότι εμείς, ως Αυτοδιοίκηση, γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα και πού μπορούμε να βοηθήσουμε, να εντοπίσουμε κάποιους ανθρώπους. Δυστυχώς ο ρόλος μας είναι υποβοηθητικός, τον κεντρικό σχεδιασμό τον έχει ο ΕΟΔΥ. Το θετικό είναι ότι η Καβάλα ήταν και είναι ένας ασφαλής προορισμός, έχουμε καλοκαίρι μπροστά μας, απλά να τηρούμε πιστά τις απλές οδηγίες του ΕΟΔΥ και όχι χαλάρωση», είπε ο κ. Αντωνιάδης.