Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: Επίκαιρη όσο ποτέ η εκδήλωση για τα 75 χρόνια από το έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Συγκέντρωση στην είσοδο του Τελωνείου στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 στις 20:00, ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία

Με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, όπως επίσης και με την τήρηση
όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 στις 20:00, η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην είσοδο του Τελωνείου στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» για τη συμπλήρωση 75 ετών από το «έγκλημα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, μια εκδήλωση επίκαιρη ποτέ», ενώ θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία στον χώρο του λιμανιού.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης

Καταδικάζουμε το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα-Νακασάκι. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, επαγρυπνούμε για την προκλητικότητα της Τουρκίας που κλιμακώνεται με τις πλάτες των συμμάχων».

Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας. Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων κι ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει!

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με Ρωσία, Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για το έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών. Εντείνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στη ελληνική και την τουρκική αστική τάξη στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για λογαριασμό των συμφερόντων των οικονομικών ομίλων. Κλιμακώνεται η Τουρκική επιθετικότητα. Αμφισβητείται η Συνθήκη της Λοζάνης και το πρωτόκολλο του 1926 που καθορίζει τα χερσαία σύνορα στον Έβρο.

Ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός. Η κυβέρνηση της ΝΔ από κοινού με το ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα καλλιεργούν ψεύτικο εφησυχασμό. Ποντάρουν και προσδοκούν στην παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Απώτερος στόχος είναι η μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο με Αμερικανονατοική επικυριαρχία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά στo πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Διατηρεί το δίκτυο των Βάσεων και υλοποιεί το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Στεφανοβίκειο, κ.α.. Τα λιμάνια Βόλου, Καβάλας ετοιμάζονται να υποδεχτούν στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και να προστεθούν ως νέοι κρίκοι στην αλυσίδα των ευρωατλαντικών βάσεων. Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, συσπείρωση και νέων δυνάμεων στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα και ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και
    πολέμους
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και
    στρατηγεία στην Ελλάδα
  • Εδώ και τώρα να ξεκουμπιστούν οι φονιάδες των λαών από το λιμάνι της
    Αλεξανδρούπολης. Καμία διευκόλυνση στη ΝΑΤΟική άσκηση-πρόβα πόλεμου
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του
    ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές
    δοκιμές
  • Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στο Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή
    της Ελλάδας
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του