Καβάλα: Φωτιά σε σπίτι στο ύψωμα Βασιλάκη-Η Πυροσβεστική πρόλαβε τα χειρότερα [φωτογραφίες]

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην αυλή του σπιτιού και προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε ένα αυτοκίνητο-Ορατός ήταν ο κίνδυνος να επεκταθεί στο περιαστικό δάσος αν δεν επενέβαινε έγκαιρα η Πυροσβεστική

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2020 στην αυλή σπιτιού στο περιαστικό δάσος της Καβάλας, στο ύψωμα Βασιλάκη.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καβάλας, υδροφόρα του Δήμου και εθελοντές δασοκομάντος και κατάφεραν να τη σβήσουν έγκαιρα πριν κινδυνεύσει το περιαστικό δάσος.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έλειπε όταν ξέσπασε η φωτιά, η οποία πρόλαβε να προκαλέσει ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε μια μικρή αποθήκη, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο και δύο δέντρα.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καβάλας για να εντοπίσει τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς, καθώς και κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ για τον εντοπισμό τυχόν βραχυκυκλώματος, καθώς και ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης.