Με αρνητικό τεστ για κορονοϊό θα επανέρχονται στη δουλειά οι εν αδεία εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία

Η οδηγία ήρθε μετά από τα κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς στο Νοσοκομείο της Λάρισας-Αρνητικά για 3η συνεχόμενη μέρα τα τεστ για COVID-19 στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Υποχρεωτικά τεστ για κορονοϊό «περιμένουν» μετά το τέλος της άδειάς τους όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, προκειμένου να συγκρατηθεί η μετάδοση του κορονοϊού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, μετά και τα κρούσματα σε γιατρούς στο Νοσοκομείο της Λάρισας.

Έτσι, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, απεστάλη προς όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΤΟΜΥ) εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο (PCR) όλοι οι υγειονομικοί υπάλληλοι (γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό) που επιστρέφουν από κανονική άδεια.

Οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν στα κατά τόπους νοσοκομεία, όπου λειτουργεί μηχάνημα PCR.

Αρνητικά και πάλι τα τεστ στο Νοσοκομείο της Καβάλας

Αρνητικά ήταν και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 -για 3η συνεχόμενη μέρα- όλα τα δείγματα (35 στο σύνολο) για κορονοϊό COVID-19 τα οποία που εξετάστηκαν στο εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο, ωστόσο δεν αποτελεί «ρήτρα» για εφησυχασμό, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι.