Εργαζόμενοι προς Διοικητή Νοσοκομείου Καβάλας: Υποχρέωσή σας η προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας

Επιστολή προς τον Ντίνο Κλειτσιώτη μετά το περιστατικό επίθεσης ασθενή σε νοσηλευτή στο Ψυχιατρικό τμήμα

Επιστολή προς το διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας απέστειλε η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων με την οποία του ζητά να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τους, η οποία όπως επισημαίνεται είναι καθήκον του και όχι απλά κα μόνο καθήκον! Αφορμή για το αίτημα ήταν το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης που δέχτηκε νοσηλευτής του Ψυχιατρικού τμήματος από ασθενή, με αποτέλεσμα να υποστεί σωματικές βλάβες.

Η επιστολή που κοινοποιείται και στον γιατρό εργασίας κ. Πανταζίδη αναφέρει σχετικά: «Κύριε Διοικητά. Κατόπιν και της πρόσφατης βίαιης επίθεσης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε νοσηλευτές από ασθενή του Ψυχιατρικού τμήματος καθίσταται, επιτακτικότερη από ποτέ, η ανάγκη, αφενός πρόσληψης Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού (Φύλακες ασθενών, Τραυματιοφορείς, Μεταφορείς ασθενών) και αφετέρου η προέκταση της υπάρχουσας σύμβασης με την εταιρεία φύλαξης, ώστε να διασφαλίζεται η διαρκής, φυσική παρουσία υπαλλήλων φύλαξης και ασφάλειας στις νοσηλευτικές μονάδες του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζουμε πως στην Ψυχιατρική κλινική λόγω έλλειψης Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού καθήκοντα Φυλάκων ασθενών ασκούν οι Νοσηλευτές!

Επισημαίνουμε πως η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων δεν είναι απλά καθήκον της Διοίκησης του Νοσοκομείου, είναι υποχρέωση !

Παρακαλούμε να προχωρήσετε άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες».