Γαμήλια γλέντια μέχρι τα μεσάνυχτα στις περιοχές όπου ισχύουν ειδικοί κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης

Το μέτρο «πιάνει» και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η απόφαση με την οποία επιβάλλονται έως τις 23 Αυγούστου 2020 ειδικοί κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 2 Περιφέρειες, μεταξύ αυτών και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 4 Περιφερειακές Ενότητες και 9 Δήμους της χώρας προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.

Βασικός όρος των νέων μέτρων αποτελεί η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων από τα μεσάνυχτα ως και τις 7 το πρωί, κάτι που όπως φαίνεται αφορά και τα catering-κτήματα που αυτή την περίοδο φιλοξενούν γάμους. Κοινώς, σύμφωνα με τα μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές θα πρέπει και τα γλέντια των γάμων να «σχολάνε» τα μεσάνυχτα!

Αναλυτικά, με βάση τα όσα αναφέρονται στο ΦΕΚ, η απαγόρευση λειτουργίας «καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01».

Μοναδική εξαίρεση στο νέο ωράριο αποτελούν τα delivery και take away. Στην περίπτωση των τελευταίων πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών για την εξυπηρέτησή τους και απαγορεύεται η παροχή αλκοολούχων ποτών.

Σε περίπτωση παράβασης των νέων διατάξεων επιβάλλεται:

  • Στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες
  • Στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος των διατάξεων, αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες