Καβάλα: Ένα διαφορετικό «Πάσχα του Καλοκαιριού» στη χερσόνησο της Παναγίας [φωτογραφίες]

Οι ειδικές συνθήκες λόγω κορονοϊού δεν πτόησαν τον κόσμο κάθε ηλικίας να συρρεύσει την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα

Φέτος την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά αυτό δεν πτόησε τον κόσμο να συρρεύσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα, μέσα σε κλίμα κατάνυξης.

Η εκκλησία δεν ήταν γεμάτη όσο τις προηγούμενες χρονιές, με τον περισσότερο κόσμο να κάθεται στο προαύλιο, ακολουθώντας της επιταγές της εποχής: Μάσκες -οι περισσότεροι φορούσαν, άλλοι κατά το δοκούν-, απολυμαντικά δίπλα στα κεριά και αποστάσεις συνέθεταν το σκηνικό του «Δεκαπενταύγουστου στην εποχή του κορονοϊού».

Ωστόσο ο κόσμος ήταν αρκετός. Άνθρωποι κάθε ηλικίας παρακολούθησαν τον Προεόρτιο Εσπερινό, τη Μεγάλη Παράκληση, τον Όρθρο, τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και τη νυχτερινή Θεία Λειτουργία παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ψάλλοντας τα εγκώμια της Κοιμήσεως, με την ευχή «του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα» να ηχεί περισσότερο και από τα «χρόνια πολλά».

Δείτε φωτογραφίες από την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καβάλα