Αναπληρωτές-ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί: Παρέμβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας [βίντεο]

Αντιδράσεις από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Καβάλας για τα τεκταινόμενα στην εκπαίδευση

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν τα μέλη της Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και της Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Καβάλας με αφορμή την απόρριψη 10.000 εκπαιδευτικών από τις λίστες γενικής και ειδικής αγωγής εξαιτίας της μη καταβολής παραβόλου, αλλά και την κάλυψη των κενών στα σχολεία πριν ξεκινήσει η εκπαιδευτική χρονιά.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών Καβάλας, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, δηλώσαμε την αντίθεσή μας στις νέες αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Καβάλας.

Συγκεκριμένα, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην κατάσταση που βιώνουν 10.000 συνάδελφοί μας αναπληρωτές οι οποίοι απορρίφθηκαν από τις λίστες γενικής και ειδικής αγωγής εξαιτίας της μη καταβολής παραβόλου. Στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών, το παράβολο δεν κατατέθηκε λόγω λαθών στο σύστημα και οι εκπαιδευτικοί δε φέρουν καμία ευθύνη για τον αποκλεισμό τους από τις λίστες.

Ταυτόχρονα, ζητάμε να καλυφθούν άμεσα από την πρώτη φάση προσλήψεων όλα τα κενά των αναπληρωτών ειδικοτήτων ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν κανονικά το έργο τους.

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία-παρέμβαση των εκπαιδευτικών